Køkkenskriveri nr. 43


Sjælefred og Greco di Tufo
Af Benny Doré den 18. maj 2010

Som en sidste desperat udvej i jagten på foråret hoppede vi sidste uge på en flyver til Rom. Heldigvis havde foråret også valgt at besøge den evige stad i de par dage vi var der. Kun én enkelt regnbyge forstyrrede udeklimaet. Heldigvis er der jo altid i Rom et hav af driftige paraplysælgere der dukker op efter bare et par dryp.

De obligatoriske førstevalg når det gælder sightseeing i Rom har vi overstået under tidligere besøg. Det er derfor efterhånden de lidt mere nørdede valg der træffes når dagens kilometerlange vandreture planlægges. En af de helt store, men behageligt stille, oplevelser denne gang var et besøg på den protestantiske kirkegård ved Porta San Paolo i Testaccio. Denne fredelige oase lige bag Caius Cestius' pyramide havde jeg læst om i en af de utallige bøger om Rom der ofte udgør min godnatlitteratur.

Lige nu er det så bogen 'Vi kom fra Danmark' som jeg købte på kirkegårdskontoret. Bogen fortæller om nogle af de danskere der ligger under de skyggefulde cypresser. Der gælder bl.a. forfatteren Carsten Hauch og maleren Harald Jerichau. På sidstnævntes gravsted står faderen Jens Adolf Jerichaus bronzestatue 'Troens Engel', der netop er blevet restaureret og slet ikke ligner gengivelsen på bogens omslag.

Ellers er det jo byens tusindvis af spisesteder som også er et formål med rejsen sydpå. Denne gang blev det til seks måltider, hvor fisk og skaldyr spillede hovedrollen. Meget passende var det så mest hvidvin der stod ved siden af flasken med forfriskende Acqua frizzante.

Vi oplevede mere end et sted at blive anbefalet en Greco di Tufo frem for den lokale Frascati. Et råd vi gerne følger, da den herlige hvidvin fra Campania i mange år har hørt til blandt favoritterne, og som vi selvfølgelig også har et par af i sortimentet.

Se mere:
Greco di Tufo DOCG

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk