Køkkenskriveri
Frokost i RomAf Benny Doré den 17. august 2010
Hvis du mangler noget at få tiden til at gå med, ja så spørg en der kan lide at tage til Rom, hvor man spiser godt i den evige stad. Det vil helt sikkert ikke være til at få et ord indført de næste par timer. Du kan også spørge en lokal næste gang du kommer til byen. Sørg dog for, ligesom rovdyrene, at udvælge et bytte der er lidt væk fra flokken, ellers er der overhængende fare for at ens beskedne italienske ordforråd ikke rækker til at forstå mængden af argumenter og modargumenter der vil komme i diskussionen om hvad du skal anbefales.
Jeg prøvede engang at spørge ikke mindre end 8 ældre gentlemen på et par bænke i parken ved byporten til den toskanske renæssanceby Pienza hvor aftensmåltidet efter deres mening skulle indtages - det tog sin tid. Heldigvis blev resultatet velvalgt og næsten lige i nærheden. Ellers havde selv den meget sene italienske spisetid ikke slået til.
Man kan også vælge at læse sig til forslag i de nærmest utallige spiseguider der findes. Det kan være en blandet fornøjelse. Måske vil forfatteren ikke lukke op for godteposen, det anbefalede spisested har måske efter bogens udgivelse skiftet kok eller også har skribenten bare være i specielt godt humør lige den aften.
I Helge Kamps bog 'Spisesteder i Rom' anbefaler den romkyndige forfatter på side 13 L'Enoteca Antica. Det skal han have tak for. Vi har flere gange spist frokost i denne vinbar med restaurant i baglokalet, og er endnu ikke gået skuffet derfra. Selvom stedet ligger på Via della Groce, der kun ligger to blokke fra Via dei Condotti (Roms mest fashionable indkøbsgade), så er priserne lige så venlige som betjeningen.