Køkkenskriveri nr. 48


Frokost i Rom
Af Benny Doré den 17. august 2010

Hvis du mangler noget at få tiden til at gå med, ja så spørg en der kan lide at tage til Rom, hvor man spiser godt i den evige stad. Det vil helt sikkert ikke være til at få et ord indført de næste par timer. Du kan også spørge en lokal næste gang du kommer til byen. Sørg dog for, ligesom rovdyrene, at udvælge et bytte der er lidt væk fra flokken, ellers er der overhængende fare for at ens beskedne italienske ordforråd ikke rækker til at forstå mængden af argumenter og modargumenter der vil komme i diskussionen om hvad du skal anbefales.

Jeg prøvede engang at spørge ikke mindre end 8 ældre gentlemen på et par bænke i parken ved byporten til den toskanske renæssanceby Pienza hvor aftensmåltidet efter deres mening skulle indtages - det tog sin tid. Heldigvis blev resultatet velvalgt og næsten lige i nærheden. Ellers havde selv den meget sene italienske spisetid ikke slået til.

Man kan også vælge at læse sig til forslag i de nærmest utallige spiseguider der findes. Det kan være en blandet fornøjelse. Måske vil forfatteren ikke lukke op for godteposen, det anbefalede spisested har måske efter bogens udgivelse skiftet kok eller også har skribenten bare være i specielt godt humør lige den aften.

I Helge Kamps bog 'Spisesteder i Rom' anbefaler den romkyndige forfatter på side 13 L'Enoteca Antica. Det skal han have tak for. Vi har flere gange spist frokost i denne vinbar med restaurant i baglokalet, og er endnu ikke gået skuffet derfra. Selvom stedet ligger på Via della Groce, der kun ligger to blokke fra Via dei Condotti (Roms mest fashionable indkøbsgade), så er priserne lige så venlige som betjeningen.

Se mere:
Helge Kamp: Spisesteder i Rom Helge Kamp: De romerske Rioni

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk