Køkkenskriveri nr. 50


Visuel gastronomi
Af Benny Doré den 12. september 2010

Som ynder af bl.a. diverse romerske retter med indmad, spaghetti carbonara, risotto og blæksprutter må man indrømme en vis misundelse over den æstetiske øjenfornøjelse de hippe gastronomiske restauranter kan præsentere gæsterne for.

Jeg skal undlade at filosofere over hvordan eftertiden vil se på vore dages kunstneriske tallerkener, det kunne jo være at billederne på det tidspunkt virker lige så ufrivilligt komiske som en diskodanser i trompetbukser. Jeg vil nøjes med at glæde mig over, at jeg i disse dage kan forkæle mine øjne med en hjemmeavlet visuel gastronomi.

Til min fødselsdag i foråret blev jeg begavet med en enkelt artiskokplante, der blev sat i en krukke udenfor mit kontorvindue. Efter en lang sommers pleje og vanding begyndte vi at spekulere på hvornår det var tiden at høste vidunderet.

Som dagene gik, blev frugten bare smukkere og smukkere. Da vi nok havde overskredet chancen for at spise artiskokken hel på romersk maner, ja så lod vi den få er godt og langt liv i stedet. Der var nok heller ikke mad nok i en enkelt plante til os begge, for slet ikke at tale om at invitere gæster til høstfest.

Nu har den kære plante så kvitteret for vores langmodighed ved at berige min udsigt fra skrivebordet med en flot lilla blomst. Det er blevet en nydelse på linie med den vin der har en bouquet som næsten gør en ked af at drikke den.

Hvad der efterfølgende sker, vil vi spændt følge med i. Men mon ikke frosten tager livet af planten inden den springer ud i et endnu større festfyrværkeri nytårs aften.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk