Køkkenskriveri nr. 58


Godt nyt fra Sverige
Af Benny Doré den 14. januar 2011

Underlig overskrift når vi nu udelukkende handler med italienske vine og delikatesser - men der er en naturlig forklaring.

Fra det kendte og meget ansete vinhus Allegrini har vi i flere år haft en række fremragende vine. Udover de 'store vine' som Amarone, Recioto og La Poja, har vi tit glædet os over husets normale Valpolicella. En dejlig vin til en forholdsvis rimelig pris, og så endda med skruelåg.

Til det svenske marked har vinhuset fremstillet en Superioreversion af denne Valpolicella. Den får vi nu også glæde af i Danmark. Det var så her forklaringen på overskriften kom. Dog skal det ikke tages helt bogstaveligt, for vinen kommer ikke via Sverige, men direkte til Danmark fra Allegrinis hovedkvarter i Fumane.

I modsætning til husets normale Valpolicella har Superiore været lagret 12 måneder dels i store slovenske egetræsfade, dels i franske barriques. Derefter to måneder på flaske inden frigivelsen. Smagen er meget nuanceret, krydret og frugtagtig med antydninger af fad, sorte kirsebær, blomme, kakao, viol og nødder. I forhold til den Valpolicella vi kender i forvejen, så er Superiore udgaven noget fyldigere.

En anden god nyhed er prisen, som i forhold til den normale udgave, kun er 10 kr. mere pr. flaske.

Det er et rigtig godt køb.

Men for at gøre det endnu bedre, så arbejder vi på, at strikke et introduktionstilbud samme, så måske er der endnu mere at glæde sig til. Vi ved endnu ikke om Allegrini også synes det er en god idé, men skulle det blive til noget, så vil det fremgå her på hjemmesiden.

Se mere:
Vine fra Allegrini

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk