Køkkenskriveri
Dagbog fra AllegriniAf Benny Doré den 01. februar 2011
Det er jo altid rart at få en hilsen eller et postkort fra et sted man selv har været. Det bringer minder og billeder frem fra hukommelsen.
Jeg har et par gange besøgt vinhuset Allegrini i Fumane, ikke langt fra Gardasøen. Sidste gang var sidst i september 2010, lige midt i den hektiske høstperiode. Besøget formede sig dog således, at vi var alle andre steder end der, hvor der lige netop blev plukket druer.
Ovenstående foto viser den berømte La Poja parcel, som ligger på toppen af vinmarken La Grola. Med druerne fra denne parcel laver Allegrini det der efter sigende var verdens første vin på 100% Corvina.
La Poja parcellen er kendetegnet ved den helt unikke blanding af ler og kalk. Det påstås at markens hvide overflade reflekterer sollyset til gavn for druernes modning. Parcellen er omkranset af slanke cypresser som giver ly mod vinden. Disse smukke træer pryder faktisk også etiketten på La Poja flasken.
Her den anden dag modtog jeg så ikke alene et postkort, men derimod en hel dagbog over høstens gang på Allegrinis marker i efteråret 2010. En dagbog der i ord og billeder fortæller om arbejde, vejr, mennesker og druer i perioden fra den 15. september til den 13. oktober 2010.
Dagbogen er på engelsk, og kan læses ved at klikke på nedenstående link - god fornøjelse.
» The Allegrini Harvest - Diary 2010 (PDF)