Køkkenskriveri nr. 62


Lidt praleri
Af Benny Doré den 20. februar 2011

Jo, jeg ved det godt. Det er ikke pænt at prale, men vi er altså lidt stolte over vores udvalg af italienske hvidvine. Så jeg vover det ene øje og tillader mig lidt blær.

Årets vigtigste bogudgivelse, når det drejer sig om bedømmelse af italienske vine er Gambero Rosso 'Den Røde Reje' eller mere kedeligt 'Vini d'Italia'. Et, forhåbentligt stort, korps af specialister smager og klassificerer cirka 20.000 italienske vine. De ypperste af disse mange tusind vine opnår den eftertragtede topkarakter, som er tre glas. Mellem tre og fire hundrede vine får denne hæder. Heraf udgør de hvide vine kun en lille del.

Og så til praleriet. Vi kan nu igen sammensætte en temakasse med seks hvidvine der alle har fået de 3 glas i Gambero Rosso. Vi har tidligere kunnet lave at par lignende temakasser, men gode tilbud/vine samler ikke støv på hylderne. Det er klart at vine, der får topkarakter i denne vinbibel bliver eftertragtede, så det er med at være hurtig. Det gælder både for os som indkøbere og kunderne, som skal nyde vinene. Husk på, at de tre glas kun gælder for den pågældende årgang af vinen. Producenten kan altså ikke hvile på laurbærrene og køberne kan ikke vente i årevis.

Netop nu har vi otte hvidvine/årgange som er topvine i Gambero Rosso. Vi har valgt seks vine fra seks forskellige producenter og samlet dem i en temakasse. Denne temakasse har vi et godt tilbud på til de mange, der modtager vores VIP-mail med nyheder og specielle tilbud. Hvis du ikke allerede er tilmeldt, så kan du gøre det ved at klikke på nedenstående link.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk