Køkkenskriveri nr. 64


Lys og letsind
Af Benny Doré den 03. april 2011

Hvor har det dog været en lang vinter. Selv på disse breddegrader er næsten 5 måneders kulde med sne det meste af tiden ikke hverårskost. Selvom dagens længe nu er tiltaget med mere end seks timer, så skulle vi altså helt hen til den 2. april før den første rigtige forårsdag kom.

Med fare for snue og hoste giver lyset det letsind, der får en til at smide både ørevarmere og dunjakke. Iført gamle bukser og sommerhat kan man så begive sig i gang med at fjerne vinterens hærgen fra haven. Ikke en sur pligt, men en god undskyldning for at få lidt motion og trække noget frisk luft.

Heldigt var det så også, at vi netop havde en sjat rosé stående i køleskabet. En passende forfriskning midt i seancen.

Ikke at vi selv i den mørkeste tid kun har drukket mørke og tunge rødvine. Faktisk synes jeg, at der oftere og oftere kommer hvidvin på bordet, på bekostning af den røde variant. Men forår og sommer er nu alligevel noget, der appellerer til lyse og lettere vine.

Den sjat vi havde stående var fra vinhuset Cà dei Frati der ligger i nærheden af byen Sirmione i den sydlige ende af Gardasøen, hvor Lombardiet støder op til Veneto. Flasken var blevet åbnet i forbindelse med fotografering til denne hjemmeside. Dels fordi vi netop har fået den nye friske årgang 2010 hjem - dels fordi denne Rosa dei Frati Riviera del Garda Bresciano er med i vores nye Rosato temakassen med rosévine. Kassens seks flasker er en hel Giro d'Italia med rosé fra nord til syd i Italien.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Skagensbilleder
06. oktober 2020
Stor respekt for Skagens Gren, hvor to have mødes i et overvældende br.....
Læs mere
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk