Køkkenskriveri nr. 68


Forår i Rom
Af Benny Doré den 06. juni 2011

Hvis ellers økonomi, tid og eventuelle askeskyer tillader det, så har vi de senere år opbygget en tradition med en lille sviptur til Rom for at møde foråret. I år var foråret allerede kommet til Danmark og sommeren til Rom, men det skal ikke ødelægge en god vane.

Det hyggelige ved at komme det samme sted flere gange er den flegmatiske holdning man får til stedets store turistattraktioner. Når man et par gange har stået inde i Coliseum og forestillet sig datidens dramaer eller i tankerne samlet Forum Romanums murbrokker, så åbner der sig en verden af andre mere intime, men mindst lige så spændende oplevelser.

Jeg har tidligere skrevet om den protestantiske kirkegård ved Porta San Paolo i Testaccio, en fredelige oase lige bag Caius Cestius' pyramide - se link til 'Sjælefred og Greco di Tufo'. I år boede vi ikke så langt fra Borghesehaven, som vi ved tidligere besøg i den evige stad havde snakket om, men ikke nået. Det blev der rådet bod på denne gang.

Tredive grader og høj luftfugtighed gjorde det til at oplagt valg at svale sig lidt i træernes skygge og lade øjne og sjæl fryde sig over de klassiske scenerier og folkelivet i Roms ældste parkanlæg på Monte Pincio. Ikke en af Roms syv høje, men alligevel med gode udsigtspunkter. Villa Borghese i hvis have man i vore dage blandt meget andet finder byens zoologiske have, galopbane og Det Danske Institut blev opført 1615. Villaen er i dag kunstmuseum hvor man mod forudbestilling kan komme ind og se hovedværker af bl.a. Rafael, Correggio, Tizian, Caravaggio, Bernini og Canova.

Netop Caravaggio blev på denne tur årsagen til mange af de kilometer vi nyder at vandre rundt i Roms gader. Det og lidt om mad og vin vender jeg tilbage til i et par af de næste køkkenskriverier.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk