Køkkenskriveri nr. 70


Abbacchio Scottadito og Aglianico del Vulture
Af Benny Doré den 21. juni 2011

Selvom vores korte ture til Rom er ren fornøjelse, så kan man jo alligevel ikke slippe vinen og kunsten helt. Det ville jo også være en skam, når byen nu er fyldt med begge dele, og i verdensklasse.

Med hensyn til vinen er det samtidig en formildende omstændighed, eller skal vi kalde det en fristelse, at restauranterne i den evige stad åbenbart ikke har behov for at tjene mellem 300 og 400 pct. på vinene, som det typisk er tilfældet i Danmark. I Rom kan man være heldig at få serveret vin til næsten butikspris, eller måske bare en halv gang mere end i vinforretningen. Det giver lyst til at prøve nye spændende vine.

Fotoet herover er taget på L'Osteria Margutta, som vi med glæde har frekventeret et par gange. Retten var på menukortet kaldt Abbacchio Scottadito, selvom der ikke var 'håndtag' på lammekoteletterne. Scottadito betyder 'brændte fingre', angiveligt fordi retten er så lækker, at man ikke kan vente og derfor spiser den med fingrene direkte fra grillen.

Vinen er en Aglianico del Vulture fra Cantine del Notaio, der ligger i regionen Basilicata (svangen på den italienske støvle). Aglianico er ikke en drue, som er særlig kendt i Danmark. Hvilken er både synd og skam. Aglianico minder meget om Nebbiolo og giver vine med samme tannin og finesse som Barolo. Aglianico kaldes ofte for Barolo fra Syditalien.

Aglianico del Vulture har her i huset hørt til favoritterne i mange år. Kan huske at den til nogle gæsters undren blev serveret til vores ældste søns konfirmation i 1985. Så det var gammel kærlighed, der blussede op den aften i Rom.

En oplevelse der fik os til at handle. Vi har allerede nu fået en spændende rosévin fra Cantine del Notaio hjem. Om et par dage kommer vingårdens tre rødvine.

Glæd jer!

Se mere:
Vine fra Cantine del Notaio

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk