Køkkenskriveri nr. 71


Sole e Grigio
Af Benny Doré den 01. august 2011

Det er snart længe siden, jeg har haft tid til at sidde i køkkenet og forfatte et lille skriveri her til hjemmesiden. Juli måned, hvor vi jo hvert år har lukket i vinbutikken, var lige ved at drukne i regn og arbejde med webdesign (DoréDesign).

For at øjnene ikke skulle tage form af computerskærmen og blive helt firkantede, lykkedes det heldigvis Hanne at finde en rimelig flybillet og jeg et hyggeligt lille hotel i Venedig, så der lige kunne blive til en uge med vin og kunst.

Overskriften hentyder til, at vejret i modsætning til herhjemme for det meste bestod af sol. Det grå element kom fra druen Pinot Grigio, der var hvad langt de fleste osteria'er og trattoria'er anbefalede til lagunens fiske- og skaldyrsfristelser. Selv husets hvidvin var de fleste steder baseret på samme drue. Det var faktisk forbavsende lidt vi så til den mere lokale Soave.

Mon ikke det første VIP-tilbud her efter sommerferien bliver med nogen gode flasker Pinot Grigio?

Frokosten på fotoet herover blev indtaget på øen Giudecca, nogle få minutters sejlads fra Venedig. Her kan man i fredelige omgivelser nyde både et godt måltid og en dejlig udsigt. At kajen så ligger i skygge for middagssolen en kun endnu et plus. Her fik vi bl.a. sværdfisk, pasta med kammuslinger og den allestedsnærværende Sarde in Saor (sursøde sardiner).

I juli måned er der rigtig mange turister i Venedig. Ordet turisthelvede kan godt bruges. Heldigvis er 98 procent af alle turisterne samlet på 2 procent af arealet, så selv i den måned kan man opleve Venedig som den pittoreske, kulturelle og dybt charmerende by, der på forunderlig vis er vokset op af havet.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk