Køkkenskriveri nr. 80


Fegato alla Veneziana
Af Benny Doré den 14. november 2011

Ikke fordi at en livret bliver bedre af at andre også kan lide den, men det er altid rart at vide man ikke er alene om sine laster.

I den seneste udgave af Politikens søndagstillæg 'Mad' fortæller James Price under titlen 'Et stykke med Venedig' om sine erfaringer med og kærlighed til Venedig. En kærlighed der, som det rigtig nævnes, er besværliggjort af den store mængde turister, der besøger byen. Noget der helt naturligt er med til, mange steder, at skrue priserne urimeligt op og kvaliteten endnu mere urimeligt ned.

Med lidt sund og skeptisk snusfornuft kan det nu stadig lade sig gøre at opleve noget, der bare minder lidt om et italiensk Venedig. En billedskøn, næsten uvirkelige og samtidig nærværende by, der føles som om den ligger for anker i lagunen.

Nå, men det er naturligvis maden artiklen drejer sig om. Det er her min glæde over, at den for tiden fremherskende pincet- molekylær- gastronomi med skum og flydende kvælstof får lidt modspil.

Tyndskåret kalvelever stegt med løg lavet på venetiansk vis er efter min mening en af de bedste måder at spise den velsmagende, men ikke særlig populære, indmad på. Opskriften er nem, også at finde mange steder på nettet. Er du den heldige ejer af 'Sølvskeen', der betegnes som det italienske køkkens bibel, mener jeg også den findes der.

Det er en ret, som ofte er på bordet i vores køkken. Også fordi den har godt af en rigtig italiensk vin med både frugt og tannin. Vinen kan selvfølgelig være fra Veneto, men i aften var det nu en Montefalco Rosso fra Perticaia. Det kunne også være en Langhe Nebbiolo fra Piemonte, eller hvorfor ikke en Pinot Grigio fra Veneto eller Trentino Alto Adige.

Velbekomme, og husk at mørbrad ikke er den eneste udskæring fra det stakkels dyr, der er spiselig.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk