Køkkenskriveri nr. 82


Undskyld Riecine
Af Benny Doré den 08. januar 2012

Meget få vine sælger sig selv. Lidt flere bliver solgt fordi vinhandleren taler begejstret om den. De fleste bliver solgt, fordi de er på tilbud. Der kan stå Barolo, Brunello eller Amarone på etiketten, 'Spar' er dog desværre nok den bedst sælgende tekst på en flaske vin.

Med hensyn til de vine der sælger sig selv, så er det selvsagt ikke det at sælge som er kunsten. Udfordringen ligger i at få vinen ind i sortimentet. Det kan også være svært nok.

Med hensyn til de 'gode' tilbud, så er det ofte et spørgsmål om sælgerens samvittighed med hensyn til førprisen. Ser ofte 'kanontilbud', hvor slutprisen ligger tæt på vores normale kassepris. Gu' ved hvor mange flasker, der er solgt til den angivne førpris.

Nej, det er i den midterste kategori udfordringen, som vinhandler ligger. Selvfølge skal man kende de vine man sælger, smage dem med jævne mellemrum og måske have besøgt vingården for med egne øjne, næse og ører også at opleve vinens oprindelse.

Vi har det lidt subjektive princip kun at sælge vine, der falder i vores egen smag. Man kan sige at vi 'tager vores egen medicin'. Selv med det sortiment, vil der selvfølgelig være vine, vi holder mere af end andre. Det burde så være de vine vi altid husker at tale om og tage ned fra hylden. Men der er nogle vi glemmer at fremhæve.

Riecine er én af dem. Denne fremragende Chianti Classico fra Gaiole in Chianti, nordøst for Siena, hvor Riecine har de højest beliggende og stejleste marker, er lavet på 100% Sangiovese og tilmed økologisk. Husets vine oser af Toscana og kommer tit på bordet oppe i privaten. Vi glemmer dog, af en eller anden grund, tit at reklamere for den.

Det er hermed gjort - undskyld Riecine.

På fotoet er en flaske fra Riecine i selskab med en oksebøf. Bøffen er faktisk en julegave fra min svoger, der har Galloway kvæg gående på en række fredede fynske naturområder.

Se mere:
Riecine

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk