Køkkenskriveri
Mere årgangssnakAf Benny Doré den 19. januar 2012
Da jeg for et par dage siden skrev lidt om den nye årgang Ronchedone contra den forrige, kom jeg i tanke om et brev jeg havde fået fra Roberto Lolli. Roberto er direktør for Adriat Vinimport, som er en af vore gode leverandører.
På ovenstående foto har jeg fotograferet Roberto Lolli 'in action' på Ristorante Guido i Pollenzo, Piemonte. Det er Roberto til højre.
Herren til venstre er Giorgio Rivetti, leder af vinhuset La Spinetta, som er et af de absolut bedste i Italien. Først fra 1989 begyndte La Spinetta at producere rødvin, hvoraf en Monferrato Rosso, med navnet Pin var den første der for alvor markerede sig. Udover Pin, producerer La Spinetta 7-8 forskellige røde vine, Barbera d’Asti, Barbera d’Alba og Barbaresco, der hver især er små mesterværker.
I omtalte brev filosoferer Roberto Lolli lidt over årgange. Et par tankevækkende sætninger, som vi med fornøjelse bringer videre.
Citat:
Er vi villige til at acceptere årgangstransparens, altså at naturen nu en gang giver forskellige vine i forskellige år? Der har været en tendens til, at vi heroppe nordpå hvert år, på trods af vejrliget, hvert år ønsker os kraftige, fyldige, bløde vine. Man fristes næsten til at sige: også hvad angår vin forventer vi en solgaranti!
Vil vi som forbrugere hilse en vinmæssig diversitet velkommen og ikke lade os spise af med den standardisering og uniformering vi har været vidne til de seneste år? Vil vi sætte pris på vine der måske vil være lidt slankere og ikke helt så bløde, men derimod have en lidt livligere frugt og syre? Det skal blive spændende at følge denne udvikling.
Roberto Lolli