Køkkenskriveri nr. 84


Mere årgangssnak
Af Benny Doré den 19. januar 2012

Da jeg for et par dage siden skrev lidt om den nye årgang Ronchedone contra den forrige, kom jeg i tanke om et brev jeg havde fået fra Roberto Lolli. Roberto er direktør for Adriat Vinimport, som er en af vore gode leverandører.

På ovenstående foto har jeg fotograferet Roberto Lolli 'in action' på Ristorante Guido i Pollenzo, Piemonte. Det er Roberto til højre.

Herren til venstre er Giorgio Rivetti, leder af vinhuset La Spinetta, som er et af de absolut bedste i Italien. Først fra 1989 begyndte La Spinetta at producere rødvin, hvoraf en Monferrato Rosso, med navnet Pin var den første der for alvor markerede sig. Udover Pin, producerer La Spinetta 7-8 forskellige røde vine, Barbera d’Asti, Barbera d’Alba og Barbaresco, der hver især er små mesterværker.

I omtalte brev filosoferer Roberto Lolli lidt over årgange. Et par tankevækkende sætninger, som vi med fornøjelse bringer videre.

Citat:

Er vi villige til at acceptere årgangstransparens, altså at naturen nu en gang giver forskellige vine i forskellige år? Der har været en tendens til, at vi heroppe nordpå hvert år, på trods af vejrliget, hvert år ønsker os kraftige, fyldige, bløde vine. Man fristes næsten til at sige: også hvad angår vin forventer vi en solgaranti!

Vil vi som forbrugere hilse en vinmæssig diversitet velkommen og ikke lade os spise af med den standardisering og uniformering vi har været vidne til de seneste år? Vil vi sætte pris på vine der måske vil være lidt slankere og ikke helt så bløde, men derimod have en lidt livligere frugt og syre? Det skal blive spændende at følge denne udvikling.

Roberto Lolli


Se mere:
La Spinetta
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk