Køkkenskriveri nr. 85


Vinterlekture
Af Benny Doré den 09. februar 2012

Så fik vi alligevel vinter med kulde og sne. Den traditionelle forårstur til Rom forekommer meget fjern. Den evige stad har jo netop haft det værste snevejr i syvogtyve år.

Så må man ty til lidt opmuntrende vinterlekture. Derfor har jeg for anden gang glædet mig over Steen Bach Christensens fremragende roman 'Hvide Skygger'. Bogen handler om billedhuggeren Bertel Thorvaldsen, der boede og arbejdede over 40 år i Rom.

Af mange gode sider i bogen, er beskrivelsen af Thorvaldsens første møde med byen et af de steder, hvor jeg har lavet et æseløre.

'Mødet med byen er et jordskælv. De første dage går han fuldstændig fortumlet rundt i gaderne. Intet af det, han har hørt hjemmefra, har forberedt ham på den eksplosion af indtryk, der møder ham. Fra alle sider bombarderes han af lys og farver og lyde og lugte. Han kan ikke mindes nogensinde at have været et sted med så meget liv.'

Lad ovenstående citat fra bogen være en appetizer. Hvis man interesserer sig for Rom, Italien, kunst eller Thorvaldsen, så er bogen en oplevelse og måske en bekræftelse.

Rom var på det tidspunkt målet og drømmen for mange danske kunstnere. Faktisk næsten en nødvendighed i den kunstneriske udvikling. Det var også tilfældet for maleren Constantin Hansen, der opholdt sig otte år i Italien. Efter at have læst 'Hvide Skygger' til ende, er det nu 'En guldaldermaler i Italien' som jeg læser. Bogen er sammensat af breve fra Constantin Hansen. Også et lille citat fra denne bog (om karnevallet i Rom):

'Jeg er glad at det er forbi endskjøndt det har moeret mig overordentligt det er ordentlig et Arbeide for os Nordboer at moere sig saalænge.'

Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Bemærk:
Få 10% rabat
Bestil mindst
6 fl. med snitspris
på min. 300,- kr.
eller
12 fl. med snitspris
på min. 200,- kr.
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk