Køkkenskriveri nr. 86


Så er det sagt
Af Benny Doré den 12. marts 2012

Efter at have læst 'En guldaldermaler i Italien', som er sammensat af breve fra maleren Constantin Hansen, faldt jeg lidt for den tids skrivemåde. Det tog selvfølgelig et par sider at fange tonen, men så kan man også beundre den måde, hvorpå tingene kan fortælles 'lige ud' på en trods alt charmerende og afvæbnende måde.

Forsøgte mig efterfølgende med et par mere moderne skrifter, men endte med at glæde mig over, at jeg gennem årene ofte har købt bøger, fordi jeg tænkte at 'det kunne jo være jeg fik lyst eller brug for'. Derfor gemte reolen også på et eksemplar af 'Med danske forfattere i Venezia'. Her kunne jeg så slippe af med mine sproglige abstinenser.

Her et godt citat fra bogen skrevet af Valdemar Vedel:

'Jeg ville at man kunne lære vor tid at fordre så meget af livet, som de gamle venezianere gjorde; thi livet er nu engang ikke mere generøst, end at det må afpresses hver penning, og de artige børn, som ikke beder, får som bekendt ikke heller noget. Når vi hjemme lader os nøje med grimme møbler, kedelige klæder - overalt mere og mere foretrækker det praktiske, godtkøbs, skønt det ofte kun koster liden ulejlighed og en billig penge at lægge en vis skønhed og elegance over livets dagligdags --- kun ved at holde os fordringsfulde, og ikke lade os nøje med det fjerdebedste, holder vi trangen og evnen vågen i os til at smykke livet og gøre tilværelsen bred og rig.'

Jeg har naturligvis valgt et foto fra Venedig til at illustrere citatet. Billedet har jeg taget i Scuola Grande dei Carmini, hvor de nok har tænkt at trappen kunne bruge et pænt loft. Scuola Grande dei Carmini blev grundlagt i 1594. En scuola var i datidens Venedig et hus tilhørende et gilde eller et religiøst broderskab, og medlemmernes årlige betalinger gik bl.a. til dekoration af bygningen.

Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk