Køkkenskriveri nr. 89


Chardonnay fra Piemonte
Af Benny Doré den 12. juni 2012

Vinhuset Albino Rocca er grundlagt i 1950 og er i dag en af de førende producenter af Barbaresco. Den nuværende ejer Angelo Rocca råder i dag over 23 ha vinmarker, hvoraf det meste ligger i Barbaresco. En lille del ligger dog i nærheden af byen Neive, navngivet efter en romersk familie, der slog sig ned i området i det første århundrede før vor tidsregning.

Meget praktisk er Neives historiske centrum stadig delt i to, hvor den ene 'Ripa Sorita' får sol om eftermiddagen - og 'Ripa Fredda' får sol om formiddagen. Fredda betyder 'kold' på italiensk.

Det er netop fra Albino Roccas vinmarker ved Neive, at druerne til Chardonnay Langhe Da Bertü kommer. Denne Chardonnay, som Albino Rocca laver ca. 9000 flasker af, er lagret på ståltanke. Der er med andre ord ingen fadpåvirkning af vinen. Den får lov at lagre i ca. 8 måneder før den flaskes. Druerne kommer alle sammen fra området omkring Neive og fermenteres i temperaturkontrollerede tanke for at bevare friskheden i vinen.

Vinen har en meget fin, rank og elegant profil, med fine noter af citrusfrugt, æble, grape og hvide blomster. Der er også en vis portion mineralitet i vinen og en udmærket fedme, selvom vinen ikke har fået fad. Meget behagelig og alsidig vin i flot balance.

Passer ideelt til fisk og skaldyrsretter, salater, lyse pastaretter, svinekød og fjerkræ. Også glimrende til friske oste.

I dag skulle den helt nye årgang 2011 testes, hvilket skete til en omgang penne med cherrytomater, sukkerærter og rejer. Selvom Chardonnay vel må betegnes som en international drue, så synes jeg at Albino Rocca tilfører den noget italiensk friskhed og charme.

Vi har i denne sommer en ekstra god kasserabat på bl.a. Chardonnay Langhe Da Bertü.

Se mere:
Albino Rocca Chardonnay Langhe Da Bertü 2011

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Hvor er vi dog moderne
30. januar 2021
Her gik vi og troede at det var lidt gammeldags, at man kunne bestille.....
Læs mere
Bourgogne og hvidvin
26. januar 2021
Det er jo ikke nogen hemmelighed at verdens mest berømte område for hv.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk