Køkkenskriveri
CaponataAf Benny Doré den 14. juni 2012
Selvom caponata er en af de helt store sicilianske klassikere, så kan man møde denne ret mange andre steder i Italien. Faktisk fik vi hvad man kunne kalde en gourmetversion dette år i Rom.
Caponata er velegnet både som selvstændig ret eller som tilbehør. På Vineria Roscioli Salumeria på via dei Giubbonari blev retten serveret som forret. Som så mange andre italienske retter er der stor variation i tilberedningen af caponata i forhold til, hvor man bliver præsenteret for retten. På Roscioli blev den præsenteret som en rund fast form midt på tallerkenen andre steder kan den minde mere om grød eller suppe.
På en dag, hvor der var lidt stille i butikken, bestemte min bedre halvdel at bruge lidt tid på at lave retten i roscioli-versionen.
Som det ses af ovenstående foto, så resulterede auberginer, bladselleri, løg, rosiner, pinjekerner, tomater, oliven og meget mere i en smuk og velsmagende forret, der fik fuglene til at synge på en råkold junidag i starten af en sommer, hvor der vejrmæssigt er plads til forbedringer.
På trods af vejret valgte jeg en rosé fra Cà dei Frati. Ikke noget dårligt valg og et bevis på, at rosé ikke nødvendigvis kræver tredive grader i skyggen og udsigt til Gardasøen. God rosé er en fuldgyldig madvin, faktisk hele året.
Vi har denne sommer en ekstra god kasserabat på Cà dei Frati Rosa dei Frati Riviera del Garda Bresciano.
Velbekomme.