Køkkenskriveri nr. 92


Orata
Af Benny Doré den 08. august 2012

Da vi sidste sommer var en uge i Venedig besøgte vi selvfølgelig fiskehallerne lidt nord for Rialtobroen. Rigtig mange forskellige fisk, blæksprutter, muslinger og andet godt fra havet faldbydes her.

Selvom fiskemarkedet nok er en af Venedigs mest maleriske og autentiske attraktioner placeret tæt på turistmagneten Rialto, så er der bemærkelsesværdig få udlændinge (turister). Derimod skulle markedet efter sigende tiltrække mange kunder fra fastlandet. Fiskene er på dette marked friskere og billigere end derinde.

Venedigs fiskemarked (Pescheria) dukkede op fra min samling af ferieminder, da jeg en aften stod ved grillen. Hanne havde i køkkenet forberedt to Guldbrasen.

Guldbrasen hedder på Italiensk Orata og var en af de fisk, som lå indbydende på knust is i mange af fiskemarkedets boder.

Nu var det ikke et par Guldbrasen købt i Venedig, der skulle grilles her på Nordfyn. Man kan være heldig at finde fisken hos en fiskehandler her i Danmark.

Fiskene havde Hanne fyldt med citron og rosmarin. Min opgave bestod efterfølgende i at få fisken helskindet gennem glødernes varme. Fisk er ikke den nemmeste opgave på en grill, så jeg viser et foto taget i starten af seancen.

Faktisk blev resultatet rigtig smukt at se på. Og endnu vigtigere, fiskene var virkelig velsmagende og blev nydt tillige med at vi drømte os tilbage til det pulserende liv og den umiskendelige duft af hav i Venedigs fiskehaller.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk