Køkkenskriveri nr. 93


Pænt besøg
Af Benny Doré den 14. august 2012

En af de første retter jeg stiftede bekendtskab med i Italien var languster. Det var i Bologna på Ristorante Diana, at dette prægtige krebsdyr blev sat foran mig.

Den aften i 1975 lærte jeg, at det italienske køkken består af gode og friske råvarer tilberedt så de smager af det de er. Jeg lærte også, at det kan være en god ide at kigge rundt på nabobordene for at se, hvordan man angriber en hel languster.

Det var derfor helt sikkert, at der ikke skulle overtilberedes da langusterens nordiske halvfætter homarus gammarus, populært kaldet hummer, kom på besøg i vort køkken. Den velvoksne krabat, som i modsætning til langusteren, er udstyret med et par drabelige kløer, blev ganske enkelt kogt i godt saltet vand og spist sammen med lidt brød og kryddersmør.

Ristorante Diana findes for øvrigt stadig og ligner i følge deres hjemmeside sig selv. Eller i det mindste som jeg husker den. Og det er trods alt kun tredive år siden, jeg var der sidst.

Til de interesserede kan jeg fortælle, at vinen til den kogte hummer blev en Pinot Grigio fra vinhuset Vie di Romans i regionen Friuli-Venezia Giulia. Ikke noget dårligt valg.

Vinen, der bærer navnet Dessimis, har lagret i otte måneder sur lie på barriques efterfulgt af 12 måneder på flaske. Den har en meget dyb gul/gulerods farve, næsten rosé på grund af den lange skindkontakt med Pinot Grigio druen.

Se mere:
Vie di Romans Dessimis Pinot Grigio

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk