Køkkenskriveri nr. 97


Ø-lejr
Af Benny Doré den 21. september 2012

Som optakt til det igangværende efterår og den kommende vinter har jeg netop været på dannelsesrejse. Adriat Vinimport, som er en af vores gode leverandører, havde inviteret til en vinsmagning med præsentation af årets oplagte vinter- og julevine.

Smagningen var henlagt til Vejrø, der ligger i Smålandsfarvandet mellem Lolland og Sydsjælland. Vores lille sluttede selskab var de eneste gæster på øen det halvandet døgn seancen varede. Vejrø viste sig at være en perfekt destination, med fred og ro til at vælge vine til de næste måneders kulde og mørke.

Et perfekt klart og friskt septembervejr gav liv til de lidt trætte øjne, da vækkeuret ringede alt for tidligt morgenen efter vinsmagningen. Men sådan er det at være på ø-lejr med en masse topløse flasker god vin.

Jeg kendte selvfølgelig rigtig mange af vinene i forvejen, men det er altid spændende at kunne foretage direkte sammenligning i stedet for at forlade sig på hukommelsen. Der var, udover nye årgange, også vine jeg af uransagelige årsager ikke havde smagt før.

Specielt havde jeg fornøjelse af at smage en Barolo fra vinhuset Cascina Fontana. Mario Fontana er 6. generation af en vinfamilie, men valgte i 1995 at gå solo efter nogle familiære uoverensstemmelser. Det er et vinhus, som vi glæder os til at præsentere inden længe.

Nå, men livet er jo andet end Barolo. Derfor starter vi ud med en smagekasse med tre af de vine, som jeg nød på Vejrø og såmænd også ofte herhjemme.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
San Giusto a Rentennano
01. august 2021
Her starten af sidste sommermåned bliver der fyldt lidt på hylderne me.....
Læs mere
Sommertur #3 – Søndag
25. juli 2021
Planen var en sidste tur rundt i Thisted for at fotografere gader og t.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk