Køkkenskriveri


Udfordringen
Af Benny Doré den 08. november 2012

Så er tiden snart inde til at finde nogle vine, som kan tage kampen op med de brunede kartofler og rødkålen. Årets julevine er en tilbagevendende udfordring for både vinhandler og kunder.

Heldigvis har Italien nogle helt oplagte vine, hvilket er kendt og anerkendt i vide kredse. Regionen Veneto mellem Gardasøen mod vest og Venezia mød øst har en række vine, med Corvina som hoveddrue, der står godt til julemaden. Vine med en smule naturlig sødme, en god syre og høj alkoholprocent.

Naturligvis er Amarone det første som falder en ind. Desværre er det danske marked i de senere år blevet oversvømmet med underlødige versioner af denne vintype. Den stadig større konkurrence har gjort, at nogle producenter desværre er gået voldsomt på kompromis med kvaliteten. Med hensyn til Amarone skal man være indstillet på at ofre mere end 200 kroner pr. flaske. Vi har selvfølgelig Amaroner med i vores anbefaling af julevine, men vi har rigtig gode alternativer, hvis man synes de prismæssigt er lidt i overkanten.

Ripasso er betegnelsen på en vin (Valpolicella), der har gennemgået en andengæring på kvaset fra druer brugt til fremstillingen af Amarone. Den kan være et godt og prisgunstigt alternativ til Amarone. Nogle af de bedste producenter i Veneto har dog taget den gamle toscanske governo-metode op. Der tilsættes hele tørrede druer til den færdige vin i stedet for kvas. En metode der giver vinen en væsentligt mere fyldig og rund karakter.

Allegrinis Palazzo della Torre er lavet på denne måde, hvor ikke mindre end 30% af druerne er tørret i 80 dage.

Palazzo della Torre 2009 er vores bud på julevinen 2012. Et lidt billigere forslag kunne være Valpolicella Superiore fra Zenato. Skal julevinen være Amarone foreslår vi bl.a. Vigna Garzon 2008 fra vinhuset Pieropan.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk