Køkkenskriveri
Rødvin til fiskAf Benny Doré den 24. januar 2013
På spørgsmålet om man kan drikke rødvin til fisk, er der mange svarmuligheder.
De to nemmeste er enten at sige ja eller nej. Man kan også vælge den flabede version og sige 'bare fisken og rødvinen er god'. Det svar jeg måske selv ynder at bruge er, 'hvorfor dog det, når der nu er en oplagt mulighed for at nyde en rigtig god hvidvin?'.
Et mindre afvisende svar er også et lidt mere kompliceret svar. Skal det være rødvin til fisk, så er Barolo eller andre vine med megen tannin nok ikke anbefalelsesværdige. Bedre er det nok at forsøge sig med enten Pinot Noir, Beaujolais eller en let Barbera. Førstnævnte lyder fransk, men har heldigvis også det italienske navn Pinot Nero. Da vi netop har fået et par kasser Pinot Nero fra vinhuset Les Crêtes i Valle d’Aosta hjem, så lod vi det komme an på en prøve. Vinen blev testet på en gang ovnbagt torsk med rucolapesto.
Vinen bestod prøven på bedste måde og de to kasser får snarest følgeskab af flere. Så har vi en vin, vi kan anbefale til den, eller lignende fiskeretter. Hvis nogen skulle have lyst til selv at prøve, så er opskriften her - velbekomme:
Skær torskefilet i passende stykker og krydr med lidt salt og peber. Løg og hvidløg skæres i tynde skiver, broccoli i små buketter og peberfrugter i strimler. Læg grøntsagerne i er smurt ovnfast fad. Dryp lidt olivenolie over og hæld grønsagsbouillon i fadet. Giv det hele lidt salt og peber. Læg torskestykkerne ovenpå grøntsagerne. Pres lidt citron over fiskestykkerne og smør oversiden med pesto.
Fadet dækkes med aluminiumsfolie og bages i ovnen indtil fisken er færdig (ca. 20 min. ved 200 grader). Sæt fadet på bordet og nyd maden sammen med et eller to glas Pinot Nero. Server eventuelt med kogt ris eller nye små kartofler.
Til fire personer er det nok passende med 800 g. torskefilet, 1 løg, 1 fed hvidløg, 200 g. broccoli, 2 røde peberfrugter, 2 spsk. olivenolie, 3 dl. grønsagsbouillon, en halv citron og 4-8 tsk. rucolapesto.