Køkkenskriveri nr. 108


Quattro Fontane
Af Benny Doré den 30. januar 2013

Det er mange triste og negative nyheder, vi bliver fodret med i disse krisetider. Aviser, TV og internet synes at deltage i en konkurrence om, hvem der kan tage humøret fra alle.

Der er langt mellem de positive input. Netop i dag var der dog et enkelt. Nemlig, at det italienske modehus Fendi har haft overskud nok til at donere over 16 millioner kroner til restaurering af Fontana di Trevi. Det berømte springvand kunne sidste år fejre sit 250 års jubilæum. Fontænen har, som alle der er kommet op i årene, fået nogle aldersbetingede skavanker. Med pengene fra Fendi får Trevifontænen nu en tiltrængt ansigtsløfting. Til gengæld får modehuset lov til at skilte med sit logo i restaureringsperioden og en lille plade når arbejdet er færdigt.

Fontana di Trevi er et af de helt store turistmål i Rom og derfor kendt af rigtig mange. Heldigvis giver Fendi også midler til restaurering af Quattro Fontane. De fire springvand er knap så kendte og nemme at overse da de befinder sig på hver sit hjørne af et lille meget trafikeret gadekryds.

Krydset Via delle Quattro Fontane og Via del Quirinale med de fire fontæner, tror jeg faktisk ikke jeg har set i dagslys. Når vi har været der, så har det vist været på vejen hjem til hotellet, hvis vi har boet på Via Veneto og spist på ristorante, trattoria eller osteria i Montikvarteret. Derfor er ovenstående foto ikke taget i turistvenligt sollys, men i mørke og småregn.

Det står dog på huskelisten til et af de næste besøg i den evige stad, at vi skal se arkitekten Francesco Borrominis lille kirke San Carlo alle Quattro Fontane. Trinitarianerordenens lille klosterkirke blev opført 1633 og er Borrominis første selvstændige arbejde. Kirken bliver af nogle betegnet som et af barokkens arkitektoniske mesterværker.

Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk