Køkkenskriveri nr. 115


Barolo i arbejdstiden
Af Benny Doré den 12. marts 2013

Det er absolut ikke normalt, at der står en åben flaske og et glas på mit skrivebord. Arbejdet med min egen doredelicato.dk, eller det halve hundrede andre hjemmesider jeg passer, er ikke foreneligt med indtagelse af alkoholiske drikke.

I dag er dog en undtagelse, der med god vilje kan forklares som arbejde. En helt ny vintype skulle ud på hjemmesiden. Det var nødvendigt med et glas for at afstemme fotoet med vinens specielle farve.

Jeg besluttede at lægge vinen ind under menupunktet 'Dessertvine', selvom det hverken er helt rigtigt eller helt forkert. Barolo Chinato er noget helt specielt.

Barolo Chinato blev i 1800-tallet af Langhes bedre stillede borgere brugt som medicin mod bl.a. influenza. Efterhånden gik det dog op for folk, at dette var en særdeles behagelig form for medicin. Derfor bruges den i dag oftest med et mere hedonistisk mål for øje. Ingen læger, vi kender til, anbefaler den mod noget som helst.

Sammensætningen af de anvendte urter og krydderier er en familiehemmelighed, som er nedarvet gennem generationer, men kinabark, på latin kaldet China Calissaia, er hovedingrediens og samtidig fadder til navnet Chinato. Desuden er kanel, ingefær, lakrids, nellike, anis, vanilje, kardemomme og rabarber klassiske ingredienser.

Ganske få producenter har kundskaberne til og gider have besværet med at fremstille Barolo Chinato, så denne verdens bedste digestif forbliver de indviedes hemmelige eliksir.

Ifølge Den Store Danske Encyklopædi så er digestif en fordøjelsesfremmende snaps efter måltidet. Alkoholprocenten i Fratelli Alessandrias Barolo Chinato er nu kun 16,5 procent, men jeg havde lige spist frokost. Så den undskyldning kan også bruges.

Se mere:
Fratelli Alessandria Barolo Chinato

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk