Køkkenskriveri


Lam med kanel
Af Benny Doré den 18. marts 2013

Vi er så heldige at bo forholdsvis tæt på Allégårdens slagteri og gårdbutik. Med jævne mellemrum går en lille lørdagstur til Melby, hvor Birgit og Jens siden 1990 har produceret slagtekyllinger. I 1997 åbnede de egen gårdbutik. I dag er der også et nyopført gårdslagteri og pølsemageri. Udover kyllinger sælger Allégården også andet fjerkræ, samt rigtig godt lamme- og svinekød.

Sidst vi købte ind til fryseren, var der blandt andet lidt lammesmåkød.

Olivenolie blev varmet op i en stegegryde. Først fik den varme olie selskab af nogle fine strimler stribet flæsk og derefter af et finthakket løg og to ditto fed hvidløg, der blev brunet under passende omrøring. Så var det lammeterningernes tur til at blive brunet kraftigt på alle sider. Salt, peber og mel drysses i. Da melet havde taget farve, kom der kødbouillon ned til det hele, som blev rørt godt igennem og efterfølgende stegt let under låg i ca. en times tid.

Halvvejs henne i stegeprocessen jazzes rettet op med en pæn sjat rødvin, en knivspids kanel og et par spiseskefulde tomatpuré. Når retten er stegt færdig efterkrydres med salt og peber. Til denne lammeragout (Spezzatino d’agnello) kan man f.eks. servere kogte kartofler, polenta eller som i dette tilfælde kartoffelmos.

Den rødvin vi brugte i retten fik også lov til at komme på bordet. Det var som så ofte før, når menuen står på lam, en vin fra Sardinien. Det var en helt almindelig hverdag, så det blev en Grotta Rossa Carignano del Sulcis fra kooperativet Cantina di Santadi. Havde det været week-end, så kunne man have valgt storebror Rocca Rubia.

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte på ca. 40 hl. pr. hektar. Ydermere har de valgt kun at bruge lokale sardiske druer, hovedsagelig Carignano.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk