Køkkenskriveri nr. 120


Ramt af kvalitet
Af Benny Doré den 23. april 2013

Den uafhængige hjemmeside 'Vinhulen' skrev engang følgende om vinhuset Les Crêtes: 'Hos Les Crêtes er det ligegyldigt om man vælger den ene eller den anden vin. Det hele er voldsom ramt af kvalitet. De sætter aldrig en fod forkert.'

Nu skal man jo, som bekendt, aldrig sige aldrig. Men ud fra det jeg har smagt indtil nu, så vil jeg give Vinhulen så ganske ret.

Les Crêtes ligger i regionen Valle d'Aosta for foden af bjerget Mont Blanc, eller Monte Bianco. Vine fra Valle d'Aosta er ikke det der fylder mest på vinkortet her i Dammark. Valle d'Aosta er en af Italiens mindste regioner, beliggende i Italiens nordvestlige hjørne mellem regionen Piemonte, Schweiz og Frankrig. I denne bjergrige region er det samlede areal med vin blot på 550 ha.!

Familien Charrère har dyrket vin i fem generationer og nu med den dynamiske Costantino Charrère ved roret. Ud over at være bannerfører for regionens vine, er han også formand for den frivillige producentforening af mindre kvalitetsproducenter, 'Vignaioli Indipendenti'. De to døtre Eleonora og Elena tegner i stigende grad Les Crêtes, der af Slow Wine er blevet tildelt 'sneglen', som højeste udmærkelse.

Lige nu synes vi at den røde 'Torrette' og den hvide 'Chardonnay' er rigtig gode valg. Passer fint til både det spirende forår og den kommende sommer. Hvor Chardonnay jo snart dyrkes over hele verden, så er druerne til Torrette lidt mere hjemmefødninge. De 70% er Petit Rouge. Petit Rouge er den mest dyrkede drue i regionen. Det er en historisk sort der stammer fra den gamle 'Orious' familie af druer fra Aostadalen. De sidste 30% er andre typiske sorter for egnen.

Vi har lavet en smagekasse med de to vine.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk