Køkkenskriveri nr. 121


Lidt geografi
Af Benny Doré den 15. maj 2013

Mange af vores kunder ved sikkert hvad Langhe er og hvor det ligger. Så dog forleden i fjensynet at danske elever i niende klasse havde svært ved at stedfæste Åbenrå, så måske skulle vi lige tage lidt geografi.

Langhe er et område i det nordlige Italien, placeret omkring byen Alba i regionen Piemonte. Bønderne i det smukke område har specialiseret sig i vinproduktion. Her i Danmark er ordet Langhe ikke umiddelbart noget der siger den almindelige vinnyder så meget. Anderledes er det paradoksalt nok med navne som Barolo og Barbaresco, selvom de faktisk kommer fra området Langhe.

Det er selvfølgelig ikke alle druer fra Langhe der bliver til Barolo og Barbaresco. Tidligere blev der lavet en masse vine, der kun fik klassifikationen Vino da Tavola, hvilket er den laveste betegnelse for en vin fra Italien. Betegnelsen kunne dog give et misvisende billede af, hvor gode vinene egentligt var. Der var jo trods alt tale om druer fra et af verdens bedste vinområder.

I 1994 indførte man så Langhe DOC for at få bedre styr på de mange bordvine. For rødvinenes vedkommende omfatter Langhe DOC vine på druerne Nebbiolo, Dolcetto, Barbera og Freisa der også kan suppleres med internationale druesorter. For hvidvinenes vedkommende handler det primært om druerne Arneis og Chardonnay.

I klassifikationen Langhe DOC finder man mange fremragende vine. Det er ikke umuligt f.eks. at få en 'lille' Barolo til meget rimelig pris. Det er derfor ikke nogen dårlig idé at huske navne Langhe.

Se mere:
Vine fra Langhe DOC Smagekasse: Langhe DOC

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk