Køkkenskriveri
Topvin igen-igenAf Benny Doré den 28. maj 2013
I februar 2011 skrev jeg om Mauro Vannucci og datteren Silvia fra vinhuset Piaggia. Anledningen var, at de havde fået nogle meget flotte ratings fra de førende vinmagasiner.
Det er altid rart (læs nemt) at kunne gentage sig selv.
Siden Mauro Vannucci producerede den første Piaggia Carmignano Riserva DOCG i 1991 er kvaliteten vokset støt. En retning hans datter Silvia har formået at fastholde efter at hun er blevet ejer af vingården.
Derfor kan jeg med glæde igen-igen viderebringe gode bedømmelser for årgang 2008 af Piaggia Carmignano Riserva:
Gambero Rosso: 3 glas
Robert Parker: 93 points
Veronelli: 3 stjerner
James Suckling: 93 points
På fotoet nyder vi vinens frugt, kraft, fylde og samtidige balance til en gang Abbacchio alla romana (Romersk spædlam).
Retten laves af småkød fra enten køllen, boven eller nyrestykket fra et lam. Kødstykkerne vendes i mel og steges i olivenolie. Efter ca. ti minutter krydres der med salt, peber, rosmarinkviste, hakket salvie og knust hvidløg. Det hele vendes godt sammen og der tilsættes hvidvin og hvidvinseddike. Kom det hele i et ovnfast fad sammen med kartoffelskiver. Skyl stegepanden med lidt vand og hæld det over fadet (det giver smag). Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen til alt er mørt. Det varer nok en halv time til tre kvarter.