Køkkenskriveri


Pitstop i Rom og på terrassen
Af Benny Doré den 03. juni 2013

Et af de faste punkter på vores Rom-ture er et glas forfriskende Prosecco sidst på eftermiddagen. Som afslutning på en ofte meget varm eftermiddag, hvor vi har gået Roms gader tynde, er der behov for et pitstop på vej hjem til hotellet.

Et glas bobler er en lise for både mave og sjæl, inden man når tilbage til hotellets kølige bruser for at soignere sig til aftensmåltidet. Vi ved godt at den meste kendte hvidvin, når det drejer sig om Rom er Frascati, men når det skal være mousserende (spumante), så er Prosecco blandt de foretrukne. Druerne til Prosecco kommer fra et afgrænset område i bakkerne op til Alperne mellem byerne Conegliano og Valdobbiadene i regionen Veneto. Området dækker 15 kommuner og 3.500 hektar vinmarker.

Nu behøver man jo ikke at få ømme fødder i Rom for at nyde et glas sprudlende hvid Prosecco. Den smager også aldeles fortræffeligt under den danske sol.

Vi har netop fået en ny Prosecco i sortimentet. En vin som vi synes rigeligt opfylder det, vi forventer af denne vintype. Frugt, friskhed og forholdsvis fylde kombineret med mange bløde fine bobler - så er vi i sommerhumør. At prisen samtidig er terrassevenlig, det gør heller ikke noget. For øvrigt er Prosecco en meget alsidig vin, der næsten kan håndtere alle forretter, over salater og oste til de lyse kødretter. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 9-10 grader.

Luna Argenta Prosecco hedder året sommerbobler, som vi giver en ekstra god kasserabat på som introduktion.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk