Køkkenskriveri
Pitstop i Rom og på terrassenAf Benny Doré den 03. juni 2013
Et af de faste punkter på vores Rom-ture er et glas forfriskende Prosecco sidst på eftermiddagen. Som afslutning på en ofte meget varm eftermiddag, hvor vi har gået Roms gader tynde, er der behov for et pitstop på vej hjem til hotellet.
Et glas bobler er en lise for både mave og sjæl, inden man når tilbage til hotellets kølige bruser for at soignere sig til aftensmåltidet. Vi ved godt at den meste kendte hvidvin, når det drejer sig om Rom er Frascati, men når det skal være mousserende (spumante), så er Prosecco blandt de foretrukne. Druerne til Prosecco kommer fra et afgrænset område i bakkerne op til Alperne mellem byerne Conegliano og Valdobbiadene i regionen Veneto. Området dækker 15 kommuner og 3.500 hektar vinmarker.
Nu behøver man jo ikke at få ømme fødder i Rom for at nyde et glas sprudlende hvid Prosecco. Den smager også aldeles fortræffeligt under den danske sol.
Vi har netop fået en ny Prosecco i sortimentet. En vin som vi synes rigeligt opfylder det, vi forventer af denne vintype. Frugt, friskhed og forholdsvis fylde kombineret med mange bløde fine bobler - så er vi i sommerhumør. At prisen samtidig er terrassevenlig, det gør heller ikke noget. For øvrigt er Prosecco en meget alsidig vin, der næsten kan håndtere alle forretter, over salater og oste til de lyse kødretter. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 9-10 grader.
Luna Argenta Prosecco hedder året sommerbobler, som vi giver en ekstra god kasserabat på som introduktion.