Køkkenskriveri


Rosso di Montalcino
Af Benny Doré den 05. august 2013

Rosso di Montalcino kaldes også for Brunellos lillebror. Druesorten er den samme for begge vine, nemlig Sangiovese Grosso, men hvor høstudbyttet kun må være 56 hl/ha ved Brunello, så er det tilladt at høste 70 hl/ha, når druerne skal bruges til Rosso di Montalcino. Der kræves kun ét års valgfri lagring ved Rosso, hvorimod Brunello skal lagres minimum fire år med de to år på fad.

Ofte kommer druerne til Rosso di Montalcino fra marker, der er autoriseret til Brunello, som dermed overholder de strengere krav som stilles der. Derfor kan en god Rosso være markant bedre end en billig Brunello. Faktisk synes jeg at Rosso di Montalcino de seneste år er blevet bedre og bedre. Om der er en sammenhæng med det fald i salget af mere kostbare vine (læs bl.a. Brunello) som finanskrisen har afstedkommet - kan jeg kun gætte om. Det kunne jo være at, der kommer lidt flere af de gode druer i den mere prisvenlige Rosso di Montalcino.

Under alle omstænderheder har vinhuset Castello Banfi med årgang 2010 sendt deres første Rosso fra vinmarkerne ved det historiske slot Poggio alle Mura på markedet. Tidligere har vi kun set en meget højt profileret og dyr Brunello fra de kanter.

Udover den nye Rosso fra Poggio alle Mura, så har vi netop fået en anden spændende nyhed på hylderne. I 2007 købte Marilisa Allegrini, fra vinhuset af samme navn, og Leonardo Lo Cascio det velrenommerede vinslot San Polo i Brunellodistriktet. Vinkælderen er blevet indrettet med state of the art udstyr, og det er et ønske fra de nye ejere, at San Polo i løbet af meget kort tid skal være at finde helt i toppen. Vi har netop fået Rosso di Montalcino fra San Polo hjem i årgang 2011.

Fra Ciacci Piccolomini d'Aragona har vi også årgang 2011 af deres Rosso di Montalcino. Den kender og nyder vi og mange af vores kunder i årgang efter årgang.

Vi har samlet en smagekasse med de omtalte tre vine - og giver samtidig lidt ekstra introduktionsrabat.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk