Køkkenskriveri nr. 134


Fisk på bordet
Af Benny Doré den 07. oktober 2013

Vi spiser fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen. Dermed tilhører vi et eksklusivt mindretal på kun 16 procent. Vi spiser ikke fisk fordi fødevarestyrelsen anbefaler det, men fordi vi rigtig godt kan lide det.

Trods Danmarks mange tusind kilometer kystlinje, faktisk næsten halvanden meter til hver af os, så er der ikke den store tradition for at spise fisk. Det er en skam. Vi har et skatkammer af gode madoplevelser. En skat vi i stedet for selv at nyde eksporterer til middelhavslandene.

Sjovt nok har mange danskere sikkert med velbehag spist friturestegt blæksprutte på en ferie i Italien, Spanien eller Grækenland. I Danmark fanger fiskerne cirka 60 tons om året som bifangst. De ryger udenlands og et par stykker af dem måske spist af en dansk turist sammen med et glas lokal hvidvin.

Det kan så måske betegnes som et kuriøst eksempel. Endnu mere ærgerligt er det, at fremragende spisefisk som f.eks. pighvar, helleflynder, skærising, rødtunge og havtaske også sjældent ender på de hjemlige fiskeborde. Når det skal være 'fint', er det som regel laksen, der svømmer forbi i en skål hollandaise.

Jeg ved godt, at der kan drikkes rødvin til fisk. Jeg ved også at hvidvin kan drikkes til meget andet end fisk. Når det så er på plads, så synes jeg nu alligevel at fisk og hvidvin hører sammen.

Jeg har lavet en smagekasse med tre af de hvidvine, jeg ofte vælger når fiskeretten er i den bedre ende af livsnyderskalaen. Det kunne være til den pighvar, der på fotoet er klar til at blive ovndampet sammen med lidt løg, champignon, zucchini, fennikel, hvidvin og smør.

Velbekomme med din egen fiskeret og mine vinforslag.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk