Køkkenskriveri nr. 137


Nocciolo Piemonte
Af Benny Doré den 03. november 2013

Når man kigger ud over det smukke landskab omkring Alba i Piemonte, så er det selvfølgelig vinmarkerne med Dolcetto, Barbera og Nebbiolo, der først fanger øjet. Vinmarkerne får også ens sjæl og mave til at glæde sig endnu mere til det næste måltid mad i denne gastronomiske del af Italien.

Piemonte i det nordlige Italien er en gastronomisk perle i absolut verdensklasse. Især det smukt kuperede distrikt Langhe er gastronomiens højborg med Barolo, Barbaresco og hvide trøfler.

Kigger man godt efter på ovenstående foto, så er det ikke udelukkende vin der dyrkes. Der er også mange plantager med hasselnøddebuske. Buske som mange mener giver verdens bedste hasselnødder.

Under anden verdenskrig grundlagde Pietro Ferrero en fabrik i Alba, der producerede en cremet masse baseret på hasselnødder. Produktet blev kaldt Giandujot. Produktet skiftede i 1964 navn til Nutella.

Nu er det ikke de bare tretten procent piemontesiske hasselnødder der er i Nutella, som får mig til at skrive disse linjer. Det er derimod glæden over endelig at kunne tilbyde vore kunder verden bedste hasselnødder fra en gammel plantage i Piemonte. Emanuele Canaparo har 14 hektar med 40 år gamle hasselnøddebuske i Cravanzana. Fra denne producent fører vi nu let ristede hasselnødder af sorten tonda gentile, der er klassificeret som Nocciolo Piemonte DOP.

Disse nødder har en fantastisk intens duft og smag. Nødderne er fremragende som snack til et glas mousserende vin eller i salater, kager, desserter. Prøv dem også til is, helt solo eller under en vinsmagning. Det sidste er jeg blevet præsenteret for flere gange hos vinproducenter i Piemonte.

Se mere:
Nocciolo Piemonte IGP tostata Smagekasse: Piemonte

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk