Køkkenskriveri


Same procedure as last year
Af Benny Doré den 20. november 2013

I omskiftelige tider er det godt med sikre fixpunkter. Sådan et er julen. Man kan være til jul eller ikke være til jul, den kommer med alt hvad den (efterhånden) indebærer.

For en vinhandler er det årets udfordring, at finde vinen til rødkålen og de brunede kartofler. For en vinhandler, der udelukkende koncentrerer sig om italienske vine, er udfordringen til at overse.

Vine fra Veneto baseret på druen Corvina er med deres naturlige sødme, gode syre og forholdsvis høje alkoholprocent oplagte valg til den traditionelle danske julemad. Udfordringen er såmænd bare at finde de vine, der har det bedst på dagen både hvad pris og kvalitet angår.

Det har vi så testet.

På trods af lidt for mange dage med rødkål og brunede kartofler på menuen, var det en af årets hyggelige opgaver. På hjemmesiden har de vine vi anbefaler til julebordet 2013 fået et specielt banner.

Vi har forsøgt at finde vine i forskellige prisklasser. Også et par alternativer, der ikke kommer fra Veneto. Du må heller ikke glemme hvidvinen til juledagene.

Nogle af vores forslag er gengangere fra de senere år. Men sådan er julen jo - fuld af traditioner. Jul og nytår er jo på både godt og ondt 'same procedure as last year'. Sætningen er det gennemgående spørgsmål og svar i Lauri Wylies sketch '90-års-fødselsdagen'. Kendt som tv-genudsendelse nytårsaften i mange lande. Derfor er der selvfølgelig også en Asti Spumante på listen over julevine. Så er der tid til at køle den lidt ned inden kransekagen klokken midnat nytårsaften.

Du kan enten bestille normalt eller sammensætte en smagekasse.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk