Køkkenskriveri nr. 140


Med eller uden havudsigt
Af Benny Doré den 01. december 2013

Montepulciano er navnet både på en blå drue og en by i Toscana.

Druen Montepulciano er meget anvendt i Abruzzerne, hvor den giver en behagelig, charmerende og rig vin. Vine på denne drue er næsten sorte med nuancer af rubin og purpur. Montepulcianodruen modner sent og plantes derfor mest i det mellemste og sydlige Italien, hvor man også opnår de bedste resultater.

Også i regionen Marche er Montepulciano en meget brugt druesort. Selvom Marche især er kendt for hvidvine lavet på Verdicchio, så er rødvinen Conero og dens lillebror Rosso Conero et rigtig godt bekendtskab. Vinen har navn efter bjerget Monte Conero, der ligger ud til Adriaterhavet lidt syd for Ancona. Neden for bjerget findes smukke strande og pittoreske byer. Goethe skal på et tidspunkt have sagt, at verdens smukkeste solnedgang kan ses i Ancona.

Vi har netop fået to vine lavet på 100% Montepulciano i sortimentet. Vine, der lever op til druens løfter om fylde og behagelighed. At der samtidig en tale om prisvenlige udgaver gør dem ikke ringere.

Den ene kommer fra Vinicola Bove, der som navnet er negociant, hvor produktionen er baseret på købedruer. Druerne stammer dog mest fra faste underleverandører, hvilket sikrer Bove en god position i kampen om de bedste druer. Vi kan dog ikke garantere at druerne til ' Poggio d'Albe' har boet med havudsigt.

Chancen for den eftertragtede beliggenhed - hvis vi skal tro på fjernsynets utallige husprogrammer - er større for den anden vin 'Guasco' der med klassifikationen Rosso Conero måske har haft udsigt til den smukke Adriaterhavskyst. Guasco laves af familien Garofoli, der siden 1871 har været involveret i vinproduktion i Marche.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk