Køkkenskriveri nr. 142


Dårlig samvittighed
Af Benny Doré den 05. januar 2014

Her til formiddag blev jeg grebet af dårlig samvittighed. Opdagede at det var godt en måned siden jeg sidst havde køkkenskrevet. Ikke fordi jeg har manglet emner og lyst, men travlheden med julegaver og julevine tog den ene dag efter den anden. Det skal man jo ikke brokke sig over, så tak til alle vore trofaste og nye kunder. Håber vores travlhed betød glade gavemodtagere og god stemning ved julebordene.

Nu er dårlig samvittighed en tung byrde at bære. Dovenskab kan måske hjælpe. I kombination med strålende sol, vindstille og behagelig temperatur fik den overtaget. I stedet for at sætte mig ved tastaturet tog jeg fruen under armen og gik en tur. Det kan kun anbefales.

Ikke langt fra hvor vi bor ligger Dallund Slot, som i årene 1792-1915 var stamhus for slægten Blixen-Finecke. Dallund er dog nævnt helt tilbage i 1340 og tilhørte slægten Bryske indtil 1614. I dag er det hvide slot rehabiliteringscenter, der drives af Kræftens Bekæmpelse.

Dallund slot ligger ved en lille sø, der bærer samme navn. Man kan gå søen rundt på en sti, der i vore dage af Hjerteforeningen kaldes for hjertestien. At en tur på stien også har god virkning på samvittigheden vidner dette køkkenskriveri om.

Da der skal være et vinøst islæt kan jeg nævne, at det glas hvidvin jeg fejrer min bedre samvittighed med er en passende afslutning på en smuk dag, hvor vinteren stadig gemmer sig uden for landets grænser. Vinen er for øvrigt en lille sjat Caggiano Bèchar Fiano di Avellino der stod i vinkøleskabet og havde det forbavsende godt efter af have tilbragt godt en uge i optrukket tilstand.

Skulle jeg have skrevet om vin, så kunne det have været om den Terre Nere Etna Bianco, som vi netop har fået på lager. Det kunne også have været en lovprisning af den nye årgang Barbera d'Alba fra Elio Altare. Nå, det ser jeg på en af de kommende dage, hvis det bliver dårligt vejr.

Se mere:
Terre Nere Etna Bianco Altare Barbera d'Alba

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk