Køkkenskriveri nr. 148


En af de nemme
Af Benny Doré den 19. februar 2014

Vineria Roscioli Salumeria på via dei Giubbonari i Rom står på listen over de spisesteder vi gerne besøger. Stedet er vel i virkeligheden et heldigt sammensurium af ostebutik, charcuteri, vinforretning og restaurant. På Roscioli serveres retter, der som basis har helt sublime råvarer. For eksempel får Roscioli frisk Mozzarella di Bufala direkte fra et førende mejeri i Paestum. Området omkring oldtidsbyen Paestum, cirka 100 kilometer sydøst for Napoli, er kendt for, at vandbøflerne netop der leverer mælk til noget af Italiens bedste Mozzarella.

Til frokost, hvor butikken er åben, er det bedst at få et bord i det bagerste lokale. Bordene langs disken i det smalle butikslokale står meget snævert. Man skal være meget nysgerrig efter, hvad de lokale romere køber ind af skinke, pølse og ost for rigtig at nyde frokosten der.

Selvom vi her på Nordfyn ikke har adgang til de samme råvarer, er Roscioli et godt sted at blive inspireret. Sidst vi var der, fik jeg en forret kaldet 'Bocconi di Bufala e Alici'. Bocconi er små kugler af Mozzarella, sådan på størrelse med et lille hønseæg. Alici er ansjoser. Og det er så den opskrift, altså en af de nemme.

Vor fordanskede version er vist på fotoet herover. Den bedste Mozzarella du kan finde og ægte ansjoser. Jeg skriver ægte, fordi rigtig mange af de ansjoser, der faldbydes her i landet, faktisk er brisling. Kig godt efter det der står med småt bagerst på glasset eller dåsen. På Roscioli var retten pyntet lidt op med oliven. Her er det denne gang lidt semi-tørrede tomater og frisk basilikum.

Denne forret er blevet en af dem vi ofte laver. Det skal dog understeges, at man skal ku' lide ansjoser for at retten er en succes.

Vinen er en Dolcetto d'Alba Fra Elio Altare. Den passer rigtig godt til denne og mange andre retter. Vi giver netop nu en specialrabat på vinen. Klik på linket herunder - måske er der flere tilbage.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk