Køkkenskriveri nr. 150


Toscansk modgift
Af Benny Doré den 17. marts 2014

Når man har en lille vinbutik med et udpræget subjektivt udvalg - vi vil jo gerne tage vores egen medicin - kan man godt henfalde til ensidighed. Der er perioder, hvor bestemte vine eller områder fylder uforholdsmæssig meget. Måske er hjertet flydt over med Piemonte eller Etnas skråninger, som har overrasket positivt.

I sådanne perioder kan man uhøfligt nok komme til at overse gode gamle kendinge. Så er det rart at få en reminder. Den har vi så fået nogle gange her på det sidste i form af nye årgange fra Toscana.

Det har dog været en udsøgt fornøjelse. En Toscansk modgift mod Piemontesisk Dolcetto, Barbera og Barolo, mod nymodens drue-eksperimenter eller soltørrede bamsevine.

Det startede med den helt nye Poggio alle Mura Rosso di Montalcino, en stor lillebror til den navnkundige Brunello fra Castello Banfi. Den blev efterfulgt af Belnero 2010 fra samme vinhus - mere Italiensk struktur end den forrige årgang. Så kom Riecine med deres meget drikkevenlige Chianti Classico 2011.

Også to Chianti fra Marchesi de Frescobaldi har været en fornøjelse at få hjem. Der drejer sig både om husets Nipozzano Riserva Chianti Rufina i den anmelderroste årgang 2010 og deres basis-chianti med navnet Castiglioni.

I fredags fik vi så leveret endnu to Chianti Classico fra Castellare di Castellina. Der er tale om et af de mest anerkendte vinhuse i Toscana med ca. 33 hektar vinmarker beliggende i hjertet af Chianti Classico, tæt på landsbyen Castellina. Vi har i skrivende stund kun nået at smage den 'normale' i årgang 2012, den kan vi på det varmeste anbefale. Faktisk synes vi den allerede nu er yderst drikbar. Nu glæder vi os til at smage Riserva'en fra 2010, der har fået 92 points af både Monica Larner fra Robert Parker og James Suckling.

Se mere:
Vine fra Castello Banfi Vine fra Marchesi de Frescobaldi Vine fra Castellare di Castellina Vine fra Riecine

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk