Køkkenskriveri nr. 151


O sole mio
Af Benny Doré den 02. april 2014

Ikke at vinteren har været hård, men hvor har den været mørk. Selvom sneen kan være til besvær, så lyser den op i både landskab og sind i den mørke tid.

Nu er dagen tiltaget med mere end seks timer. Solen titter frem lidt oftere end i januar, der udmærkede sig ved at være den mest solfattige måned i 45 år. Kun 17 timer sol til at forsyne os danskere med de nødvendige D-vitaminer. Februar blev til gengæld våd. Marts blev så heldigvis meget varm, tør og med mere sol end forventeligt. Tak marts.

I tidligere køkkenskriverier har jeg flere gange nævnt vores lyst til mad fra grill. Jeg er lidt gammel(dags) og foretrækker en simpel grill, hvor varmen kommer fra trækul og har direkte indflydelse på kød eller grøntsager. Især er grøntsager fra grill en lidt overset kulinarisk nydelse på disse breddegrader. Auberginer, peberfrugter og zucchini er oplagte emner som i udendørssæsonen er næsten fast tilbehør.

Forårets forsigtige ankomst i marts fik mig til at forberede årets grillsæson. Et udendørs køkkenbord, i forbindelse med den grill jeg byggede sidste år, blev marts måneds byggeprojekt. Med bordplads og stålvask er jeg nu helt klar til at servere sommerens retter under åben himmel. Enten i træernes skygge under halvtaget eller i varmen ved den sydvendte mur. Alt efter hvordan vejret nu arter sig.

Faktisk er sæsonen allerede i gang. Den sidste weekend i marts blev køkkenbordet indviet med henholdsvis grillstegt hummer og lammekoteletter. Så var der også en undskyldning for, at finde forårsegnede vine frem i alle farver.

Vi har samlet lidt forårsvine og i et anfald af forårskådhed er de på tilbud. Kig under ’Tilbud’ for selv at komme i forårshumør.

Se mere:
Tilbud

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk