Køkkenskriveri nr. 156


Lyse nætter
Af Benny Doré den 01. juni 2014

Her på vore breddegrader kan vi ikke glæde os over midnatssolen. Tusmørket og de lyse nætter gør det dog muligt at orientere sig udendørs næsten hele døgnet. Anderledes er det længere sydpå, hvor der bare uden varsel bliver slukket for lyset.

En varm dansk sommeraften/ -nat i haven er en lise for sjæl og helbred. Især når det ikke bliver mørkere end man stadig kan finde vinglasset på havebordet. Så kan man nyde livet i stedet for at bekymre sig om, at de lyse nætter videnskabeligt set kan forklares ved, hvor lidt solen kommer under horisonten om natten.

De lyse nætter starter teoretisk set den 5. maj og varer indtil den 8. august. Smart, for så er det nemt at huske 5-5 til 8-8. I den periode går solen ikke længere ned end 18 grader under horisonten. Når vi tænder Sankthansbål, er solen ved midnatstid kun 11 grader under horisonten. Derefter vender bøtten og det går mod mørkere tider.

Lyse nætter giver letsind og lyst til vine, der ikke er vintertunge og mørke. Rødvine til den lettere sommermad kan være et valg mellem rene tørstslukkere eller mere elegante og komplekse vine, der dog har et væsen, der passer til de lysere omgivelser.

Vælger man at gå efter den lidt mere kvalitative løsning, får man en vin, der er interessant nok til også at kunne nydes efter maden. Så kan man holde glasset op mod den lyse himmel og nyde de rubinrøde reflekser. Vi har samlet en temakasse med tre rødvine, der efter vores smag opfylder alle betingelserne for en sommervin med kvalitet og livsglæde.

Hvis det drejer sig om kraftigt grillmad, så skal der nok lidt mere råstyrke til - men det vender vi tilbage til.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk