Køkkenskriveri nr. 157


En fridag fra ferien
Af Benny Doré den 02. juni 2014

Vores årlige tur til Rom var denne gang præget af både velkomne og plagsomme forstyrrelser fra hjemmebasen. Til den velkomne del hørte en lang række bestillinger fra hjemmesiden. Kun én enkelt kunne desværre ikke vente med leveringen. Det beklager vi og siger samtidig tak til alle andre for tålmodigheden. Desuden var der lige en hushandel, der efter tre et halvt år endelig fik en afslutning. Det krævede også lige lidt opmærksomhed. Til den mere trælse del hørte meldingen om torden og skybrud. Strømmen blev dog hurtigt genetableret og et enkelt vådt gulvtæppe udskiftet.

Vi kom dog i den besynderlige situation, at vi trængte til en fridag fra ferien. Den tilbragte vi på bedste måde uden for Rom, nemlig i Ostia Antica. Byen, der ligger godt 25 km. sydvest for Rom, blev grundlagt 700 år før vor tidsregning og havde i sin storhedstid i det 2. århundrede cirka 100.000 indbyggere og var Roms havneby. Efter Roms forfald blev byen forladt og er i løbet af de seneste 150 år blevet udgravet.

Inden gåturen rundt på det mere end 60 hektar store udgravningsområde skulle der dog indtages en frokost. Helt uden forudgående research endte vi på Ristorante Monumento. Restauranten, der har sit navn på grund af naboskabet til en mindesten, viste sig at være et godt valg. Det er sjældent vi bestiller det samme. Det skete heller ikke på Monumento, hvis speciale er fisk og skaldyr. Det blev til et behageligt møde med grillede grøntsager, friturestegte ansjoser, grillede gamberoni (mega-rejer) samt grillet sværdfisk med cherrytomater og oliven. Til dessert kunne vi ikke stå for creme caramel, der i vore dage desværre er afløst af panna cotta på mange menukort.

En 'de har spist her' væg bekræftede os i, at vi ikke var de eneste som havde fundet frem til Ristorante Monumento. Vi havde i al beskedenhed næsten selskab af f.eks. Richard Burton, Elisabeth Taylor, Jaqueline Kennedy, Marcello Mastroianni, François Mitterand, Dalai Lama, Federico Fellini, Arnold Schwarzenegger og såmænd også Benito Mussolini.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk