Køkkenskriveri nr. 166


Kunstquiz på afveje
Af Benny Doré den 03. september 2014

DR K er i dagbladet Politiken blevet kaldt den nye 'hemmelige kanal'. Denne nok ikke særlig flatterende betegnelse til trods, er den min absolutte favorit, når der skal ses TV. Faktisk har jeg efter næsten 45 års ægteskab fået indrettet et herreværelse med mit helt eget TV. Et TV der vist slet ikke kan vise engelske krimier.

Det er også heldigt, at DR K genudsender mange af udsendelserne. Så er der en chance for, at se det bedste, når jeg er klar til fjernsyn meget sidst på aftenen. Hvad DR K har af udsendelser om eksempelvis Romerriget er en fryd for øjet, øret og lysten til næste tur syd på. Men DR K er meget mere end historie. Den er klassisk TV, der bygger på kvalitet til et modent publikum. Tak for det. Der er såmænd alternativer nok til dem med hang til danse-, bage- eller husprogrammer.

Kunstquiz er også en af de udsendelser, jeg glæder mig over. Når man først har vænnet sig til, at værten Adrian Hughes i næsten hver udsendels føler en ubændig trang til at blotte forskellige dele af sit legeme, så glædes man over den viden og entusiasme som blandt andre kunstkritikerne Bente Scavenius og Trine Ross og malerne Martin Bigum og Jesper Christiansen brillerer med.

Med risiko for at virke skolemesteragtig vil jeg venligst tillade mig at korrekse Bente Scavenius, der i sæsonens første quiz fortalte, at Villa d'Este ligger i Frascati. Udtalelsen kom i forbindelse med et fremragende maleri af Janus La Cour med motiv fra den imponerende have ved Villa d'Este.

Kære Bente, tak for din medrivende glæde for klassisk kunst, som du på bedste måde formidler blandt andet i kunstquizzen på DR K - men her var du altså geografisk på afveje. Villa d'Este ligger i Tivoli og ikke i Frascati. Fotoet har jeg taget næsten samme sted, som Janus La Cour havde placeret sit staffeli i 1898.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk