Køkkenskriveri nr. 173


Thorvaldsen på café i Padova
Af Benny Doré den 13. november 2014

Man kan godt bruge diverse guider eller rejsemagasiner i sin rejseplanlægning. Sjovere er det dog næsten at lade tilfældet eller nysgerrigheden bestemme.

For nogle år siden tilbragte vi en sommeruge i Venedig. Udover udflugter rundt til øerne i lagunen tog vi en af dagene toget til Padova. En behagelig tur i airconditionerede togvogne for en billetpris næsten svarende til en DSB pladsbillet. Padova kendte vi ikke og var heller ikke forberedt. Derfor var det så meget mere en positiv overraskelse.

Palazzo della Ragione og grønt- og frugtmarkeder på pladserne rundt om den imponerende bygning kunne vi ikke undgå at finde og nyde. Med en bredde og højde på 27 meter og en længde på 82 meter er den øverste etage på Palazzo della Ragione en af verdens største 'hængende' sale. Den manglende forberedelse betyder, at vi på et tidspunkt må tilbage for at se Scrovegni kapellet med Giottos fresker. Rart med noget at se frem til.

På et tidspunkt gik vi forbi en café, der ved sin skønhed helt automatisk udløste en uimodståelig kaffetørst. Her ramte vi så rigtigt helt uden at have læst på lektien. I det smukke klassiske rum faldt min opmærksom helt naturligt på to relieffer af Bertel Thorvaldsen. Så bliver man stolt af at være dansker. Det drejede sig om relieffet 'Natten', som Thorvaldsen skabte i 1815, som reaktion på tabet af sin femårige søn Carlo. Den mere optimistiske pendant 'Dagen' var der også. Om de var lavet i marmor eller gips husker jeg ikke, men de var firkantede og ikke runde, som de versioner man finder på Thorvaldsens Museum.

Jeg har senere læst, at netop Caffe Pedrocchi er en af Italiens mest kendte caféer. Den blev bygget i 1891 og ligner udefra et klassisk tempel og har siden åbningen været mødested for både italienske og udenlandske kulturpersonligheder og os turister.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk