Køkkenskriveri nr. 175


Årets julevin
Af Benny Doré den 24. november 2014

I juletiden står traditionerne nærmest i kø for at blive holdt i hævd. Også her i vores lille vinforretning, hvor en vin skal have den ære at udnævnes til årets julevin. En hæder der forpligter. Den bliver jo, på vores anbefaling, sat på mange juleborde.

Når højtiden nærmer sig dukker ordet 'julevin' tit op her i butikken. Det er i forbindelse med spørgsmålet om, hvad vi kan anbefale til maden juleaften. Det spørgsmål kræver så et modspørgsmål, for at få opklaret hvad julemenuen står på. Hvis svaret er noget med and (eller flæskesteg), rødkål og brunede kartofler, er det rettidig omhu af have udnævnt 'Årets julevin'. Altså en vin der passer til den traditionelle danske julemenu.

I år, hvor vi har tilbud på vinene fra Allegrini, er valget gjort nemmere. Mange af vinene fra Allegrini er i forvejen juleklassikere. Hvis prisen ikke er det afgørende, vil Amarone være en naturlig anbefaling. En anbefalingen ud fra vurdering af pris, kvalitet og aktuel årgang gør 'Palazzo della Torre' til 'Årets julevin'.

Med en tilbudspris, der næsten svarer til normalprisen på husets Ripasso, og det faktum at årgang 2011 har det fint netop nu, gør 'Palazzo della Torre' til et godt valg.

Vinen er lavet på den gamle toscanske governo-metode. I modsætning til ripasso-metoden tilsættes hele tørrede druer til den færdige vin i stedet for kvas. Tredive procent af druerne er tørret i 80 dage inden de tilsættes den Valpolicella, der blev lavet af friske druer sidst i september. Efter den nye gæring lagres vinen 15 måneder på 2-års barriques, 2 måneder på ståltanke og 7 måneder på flaske.

'Palazzo della Torre har en mørk rød farve med violette skygger. Bouqueten er varm og indsmigrende med toner af tørrede druer og kirsebær. Smagen er harmonisk, rund og fyldig med en elegant struktur og en lang eftersmag af sødme og frugt. En rigtig julevin.

Se mere:
Allegrini Palazzo della Torre 2011

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk