Køkkenskriveri nr. 182


Hemmelighed afsløret
Af Benny Doré den 20. januar 2015

En af de bedst bevarede Barolo hemmeligheder i Langhe regionen er ikke længere forbeholdt de få. Mario Fontana, 6. generations vinproducent i Fontana familien, har indtil nu været meget tilbageholdende med at sende sine vine til anmeldelse. Om det har været af ren beskedenhed, skal jeg lade være usagt. Ikke desto mindre så fik Gambero Rosso lov til at smage Marios 2010 Barolo. Det resulterede i, at vingården Cascina Fontana nu kan glæde sig over den første topkarakter på tre glas i den verdensberømte italienske vinguide.

Mario valgte i 1995 at gå solo efter nogle familiære uoverensstemmelser. Sammen med hans mor Elda, hustruen Luisa og de to børn Edoardo og Vasco fremstiller Mario årligt ca. 25.000 flasker. Mario Fontana har en traditionel tilgang til det at lave vin. For Mario betyder det at være en vinmager fra Langhe, at man ikke lader sig gribe af øjeblikkets mode, men bygger videre på tidligere generationers traditioner og akkumuleret viden.

Fontana ejer gode parceller på markerne Villero, Valletti og Gallinotto. Ikke ulig Bartolo Mascarello fremstiller Cascina Fontana kun én samlet barolo fra disse tre marker. Mario er meget inspireret af Mascarellos vine. Skal vi sige, det bliver lidt i familien. Bartolos datter Terri er vist nok hans kusine. Den danske importør af vinene fra Cascina Fontana er da også Bartolo Mascarellos danske forbindelse. Da de skulle finde endnu en traditionel Barolo producent, var det da også Bartolos datter og nuværende leder af vinhuset, Maria Teresa, der anbefalede Fontana.

Den stilmæssige forbindelse mellem Fontana og Mascarello ses også på etiketterne, de ser ud til at komme fra samme trykkeri. Heldigvis er prisen på Fontanas Barolo stadig forholdsvis venlig, god Barolo er jo aldrig helt billig. Vi har lige nydt den sidste flaske, vi havde af årgang 2007 og glæder os over, at fragtmanden er på vej med topårgangen 2010 - selvom den jo sikkert har godt af lidt tid i kælderen eller en dekantering.

Se mere:
Cascina Fontana Barolo 2010

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk