Køkkenskriveri


Bestået med udmærkelse
Af Benny Doré den 31. januar 2015

Cum laude er det latinske udtryk for udmærkelse i forbindelse med afslutning af højere uddannelser. Det er især på engelske og amerikanske universiteter, at betegnelsen bruges.

Det er samme blanding af latinsk og amerikansk, vi finder i Castello Banfi. Vinhuset ejes af de to amerikanske brødre, John og Harry Mariani. De to besluttede sig i 1972 til, efter at have tjent en formue på import af Lambrusco, selv at starte en vingård i Toscana. Huset skulle producere de fineste italienske vine. Sammen med den berømte ønolog, Ezio Rivella, har de opnået en enorm succes i både Italien og resten af verden.

Vi har netop fået ny årgang hjem af vinen 'Cum Laude'. Fire forskellige druersorter benytter Castello Banfi til det, man kunne kalde en Supertoscaner. Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese og Syrah vinificeres separat og den malolaktiske gæring foretages i barriques (225 liters fade af fransk egetræ). Efter sammenblandingen (cuvée) modnes vinen yderligere seks måneder i barriques og samme periode i flaske inden frigivelsen.

Cum Laude, der har sin druemæssige arv fra de sydlige bakker i Montalcino (Brunello), er en charmerende rødvin. Egnet til både den gode middag og den mere uformelle lejlighed.

James Suckling giver den nye årgang 91 points med følgende begrundelse: 'A chewy red with shaved-chocolate, berry and nutmeg character. Full and savory. Lots of fruit. Clean finish. Always an excellent Super Tuscan'.

Vi giver ikke vinen points, men giver netop nu en god kasserabat, hvis du køber seks flasker. I samme ombæring er der også gode kassetilbud på Banfi Belnero og Banfi Poggio alle Mura Rosso di Montalcino.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk