Køkkenskriveri nr. 186


Bestået med udmærkelse
Af Benny Doré den 31. januar 2015

Cum laude er det latinske udtryk for udmærkelse i forbindelse med afslutning af højere uddannelser. Det er især på engelske og amerikanske universiteter, at betegnelsen bruges.

Det er samme blanding af latinsk og amerikansk, vi finder i Castello Banfi. Vinhuset ejes af de to amerikanske brødre, John og Harry Mariani. De to besluttede sig i 1972 til, efter at have tjent en formue på import af Lambrusco, selv at starte en vingård i Toscana. Huset skulle producere de fineste italienske vine. Sammen med den berømte ønolog, Ezio Rivella, har de opnået en enorm succes i både Italien og resten af verden.

Vi har netop fået ny årgang hjem af vinen 'Cum Laude'. Fire forskellige druersorter benytter Castello Banfi til det, man kunne kalde en Supertoscaner. Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese og Syrah vinificeres separat og den malolaktiske gæring foretages i barriques (225 liters fade af fransk egetræ). Efter sammenblandingen (cuvée) modnes vinen yderligere seks måneder i barriques og samme periode i flaske inden frigivelsen.

Cum Laude, der har sin druemæssige arv fra de sydlige bakker i Montalcino (Brunello), er en charmerende rødvin. Egnet til både den gode middag og den mere uformelle lejlighed.

James Suckling giver den nye årgang 91 points med følgende begrundelse: 'A chewy red with shaved-chocolate, berry and nutmeg character. Full and savory. Lots of fruit. Clean finish. Always an excellent Super Tuscan'.

Vi giver ikke vinen points, men giver netop nu en god kasserabat, hvis du køber seks flasker. I samme ombæring er der også gode kassetilbud på Banfi Belnero og Banfi Poggio alle Mura Rosso di Montalcino.

Se mere:
Banfi Cum Laude Aktuelle tilbud

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk