Køkkenskriveri nr. 188


Preis-Leistung
Af Benny Doré den 22. februar 2015

For en lille måneds tid siden præsenterede vi det østrigske vinhus Geyerhof, hvorfra vi nu fører tre forskellige hvidvine lavet på Grüner Veltliner. De er blevet rigtig godt modtaget. Bedst fra start er Rosensteig kommet. Selv om det er husets letteste vin, er den en ren enkeltmarksvin på højt niveau.

Når vi nu kan introducere to tyske vinhuse med speciale i Riesling, så kan man også i den forbindelse glæde sig over, hvor højt bundniveauet ved gode producenter kan ligge. Weingut Karlsmühles 'begyndervin' Riesling Feinherb har et rigtig godt, man fristes næsten til at sige: 'Preis-Leistung' forhold. Betegnelsen Feinherb dækker over en vin, der har en anelse mere sødme end en såkaldt halbtrocken. Der er dog ikke tale om en dessertvin, sødmen holdes i skak af en frisk syre.

Vi kan sælge Karlsmühle Riesling Feinherb for beskedne 75,- kroner, så der er lagt op til en sommer med Feinherb både til maden og på terrassen. Faktisk kan vinens lette sødme kvalificere den til at ledsage milde cremede oste. Så nu bliver det lettere at invitere på ost og hvidvin.

Fra Weingut Karlsmühle har vi også Riesling Trocken Molaris L. Tør tysk Riesling har i disse år stor international opmærksomhed, hvor det tidligere var en vintype, der mest havde indenlandsk efterspørgsel. Weingut Karlsmühle er beliggende ved floden Ruwer, en sideflod til Mosel. Som det ses på fotoet, viste vejret sig desværre ikke fra den mest solrige side, sidst vi var på de kanter. Men selv i gråvejr er byerne langs Mosel hyggelige.

Lidt længere oppe i området Mittelrhein finder vi Weingut Ratzenberger, der på vanvittigt stejle Bacharacher Posten dyrker Riesling til vinen af samme navn. En kompleks, ren og fuldkommen vin, der både kan drikkes solo og er fremragende som madvin. Med flaskelagring bliver dette også til dejlig ostevin.

Klik på linket herunder for at se mere om vores tyske hvidvine.

Se mere:
Tyske vine

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk