Køkkenskriveri nr. 192


Vinanmeldelser
Af Benny Doré den 13. april 2015

Verden mangler ikke vin, der er mere end rigeligt. Udfordringen ligger i at finde den gode flaske. Det samme kan man, især efter internettets fremkomst, sige om vinanmeldere. Kombinationen af de to faktorer gør, at man næsten til enhver vin kan finde en god anmeldelse eller det modsatte. Det er med vinanmeldelser som med så meget andet, det skader ikke at spise brød til. Eventuelt tilsat et gran salt. Det skader slet ikke at sortere lidt i både vine og anmeldere.

Vi har valgt at bringe ratings fra en række internationale magasiner og guider. Det sker ud fra tesen om, at når en anmelder citeres mange steder, er der en chance for, at kunden kan opbygge et kendskab til anmelderens præferencer og dermed bedre drage nytte af anbefalinger eller advarsler.

Det drejer sig bl.a. om magasiner som Robert Parker, hvor det for nuværende er Monica Larner, der tager sig kærligt af de italienske vine. Wine Spectator hvor James Suckling indtil 2010 var Senior Editor. Efterfølgende har Suckling, som bor i Toscana, åbnet sin egen hjemmeside, som vi citerer anmeldelser fra. Antonio Galloni skrev tidligere om vine fra Italien, Bourgogne og Champagne for Robert Parker, men har siden maj 2013 drevet hjemmesiden Vinous. Wine Enthusiast og Decanter citerer vi også lejlighedsvis.

Naturligvis har vi udover de internationale magasiner også ratings fra italienske guider som Gambero Rosso, hvor de bedste vine tildeles fra et til tre glas. Vinguiden Veronelli udgiver hvert år en oversigt over vine, de mener fortjener 3 blå stjerner svarende til en pointscore på over 91 point. Vinguiden Duemilavini udgives af AIS (Italiens Sommelier Forening) og udkommer hvert år i en opdateret udgave. Den bedste bedømmelse i Duemilavini er 5 drueklaser. Holdet bag guiden tester mere end 20.000 vine, hvoraf normalt under 2 pct. får topkarakter.

Du kan se alle vores top-anmeldte vine ved at klikke på nedenstående link.

Se mere:
Topvine

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk