Køkkenskriveri
Fransk forårAf Benny Doré den 15. april 2015
Lige i rette tid til forårets konfirmations- og studenterfester har vi fået et rigtig godt tilbud fra vinhuset Albert Sounit i Bourgogne. Maison Albert Sounit laver en bred vifte af Bourgogne vine. Sortimentet omfatter både Crémant de Bourgogne samt hvide og røde vine fra Côte Chalonnaise i Bourgogne.
Derudover laver Sounit en serie mousserende vine på druer fra vinstokke, der vokser udenfor Bourgogne.
Caprice 'Blanc de Blanc' og Rosé er lavet efter samme metode som Champagne altså 'Méthode Traditionelle' (gæring i flaske). Både den hvide og roséen laves i henholdsvis Brut (tør) og Demi Sec (lige knap så tør). Vi er imod dyreforsøg, så vinene har vi testet på familie og bekendte. Skal vi kalde det uafgjort med hensyn til fordelingen mellem Brut og Demi Sec, når favoritten skulle kåres.
Skulle der blive et par flasker tilovers fra forårets store fester, så er Caprice 'supèrbe' som aperitif eller et glas i 'utide' resten af året.
Se mere om vine og tilbud ved at klikke på nedenstående link.
Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby, Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Husets stil er kvalitet frem for alt, - og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånden). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær.
I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle Sounit’s vine vinificeret på Domaine Bernollin - såvel druer fra egne marker som købte druer.
Vi vil i de kommende måneder få flere af vinene fra Albert Sounit og Domaine Bernollin i vort sortiment. Fra Bourgogne har vi også lige fået en Chablis fra Fèvre-Fèvres. Også derfra kommer der sikkert mere på hylderne.