Køkkenskriveri nr. 195


Vores franske forbindelse
Af Benny Doré den 29. april 2015

Det seneste års tid er vores, ellers udelukkende, italienske sortiment blevet udvidet med, hvad vi i spøg kalder 'udenlandske' vine. Det startede med Champagne. En gudedrik, der som bekendt kun kan komme, fra Frankrig. Efterfølgende er nogle italienske hvidvine på internationale druer blevet udskiftet eller suppleret med flasker fra vintypens klassiske lokalitet.

Nu er turen så kommet til nogle rødvine lavet på Pinot Noir. Ikke udskiftninger men tilføjelser. De laver fortrinlig vin på druen i Sydtyrol, hvor den også kaldes Pinot Nero eller Blauburgunder. Pinot Noir forbindes dog historisk med Frankrig, hvor den er hoveddrue for de røde vine i Bourgogne. På markerne mellem byerne Dijon og Macon vokser Pinot Noir under forhold, der giver elegante og komplekse vine. Vine der gør Bourgogne til et af verdens mest berømte vinområder.

Italien har siden vores første besøg i 1975 været favoritstedet når det gælder kunst, mad og vin. Indtil da var det Frankrig og især Paris, der var inspirationskilden. Fra Bourgogne var det dengang især hvidvinen Chablis, der stod på bordet når det skulle være bedre end hverdag. Senere har vi lært at værdsætte de røde Pinot Noir vine fra Bourgogne. Nok sideløbende med, at vi har lært at forstå og værdsætte Barolo. Vinene fra de både nordlige og klassiske vinområder Piemonte og Bourgogne har med årene udkonkurreret mange af de mere varme og tunge vine fra Syditalien, når vi selv sætter vin på bordet.

Vi har i lang tid søgt efter en leverandør, der kunne rådgive og inspirere os vedrørende vine fra Bourgogne. Og det på en måde vi føler tillid til. Vi har nu fundet danske Knud Kjellerup, der er medejer af bourgognehuset Maison Albert Sounit i nærheden af byen Rully. Han kan desuden skaffe os vine fra en gruppe producenter i områderne Côte Chalonnaise og Côte de Beaune.

Vi glæder os til løbende at præsentere de nye vine.

Se mere:
Se vinene her (opdateres løbende)

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk