Køkkenskriveri
Carpe diem BaroloAf Benny Doré den 06. juli 2015
Efter den meget hypede årgang 2010 Barolo er vi nu i gang med efterfølgeren fra 2011. 2010 er med rette blev betegnet som den måske bedste årgang siden 1999. En sent modnet årgang med masser af karakter og potentiale. Den forventes at udvikle sig smukt i måske årtier.
Har man ikke tålmodigheden er 2011 den frelsende engel. Vi har smagt lidt på de nye flasker og her er der gevinst med det samme. Både duft og smag er imødekommende i en, for ny Barolo, sjælden grad. Årgangen kan betegnes som en blanding af de bedste egenskaber fra 2007 og 2009.
Der er altid en usikkerhed i forudsigelser. Ingen kan med sikkerhed sige, hvordan en vin vil være om 10-15 år. Hvis du ikke har fuld tillid til fremtiden og gerne vil gribe nuet, er udtrykket 'Carpe diem' fra den romerske digter Horats passende. Vi kan kalde årgang 2011 for 'Carpe diem Barolo'.
Vi har senest smagt Gianfranco Alessandria Barolo 2011.
Antonio Galloni fra Vinous giver den 91 points med følgende begrundelse:
'Round, sensual and enticing, the Gianfranco Alessandria's 2011 Barolo expresses the personality of the vintage in spades. Juicy red cherries, crushed flowers, cinnamon, mint and rose petals are all laced into the silky, polished finish. The 2011 will drink well upon release and for another decade or so.'Monica Larner fra Robert Parker er endnu mere begejstret og giver den 93 points. Heldigvis behøver vi ikke gemme kasserne væk bagerst i vinkælderen i flere år, før vi kan finde ud af om anmelderne har ret.
Carpe diem og velbekomme.